Nieuwe week brengt ook verse sneeuw

Ronaldo gaf het gisteren al aan, het mooie kaiserwetter is voorbij. Dat betekent nog niet direct dat er geen mooie momenten meer zijn, die zijn er nog wel degelijk. Maar de nieuwe week brengt wisselvallig weer, met geregeld zachte oceaanlucht. Maar er is ook goed nieuws. Dinsdag op woensdag lijkt er namelijk verse sneeuw te vallen!

Storingen vanuit het westen komen dichterbij en brengen pas vanaf dinsdag echt beduidend slechter weer

Vandaag wisselen wolkenvelden en enkele zonnige momenten elkaar af. De meeste zonneschijn treffen we in het westen zuiden. Uit de wolkenvelden kan soms een spatje regen of een vlokje sneeuw vallen. De sneeuwgrens ligt veelal tussen de 1200 en 1400 meter. In de bergen staat nog niet al te veel wind en de zichten zullen op veel plaatsen nog goed genoeg zijn. Al met al geen onaardige wintersportdag met op 1500 meter temperaturen rond of net iets boven nul.

De avond en nacht verlopen deels helder, deels bewolkt. Tijdens opklaringen kan het in de dalen nog matig vriezen. In de loop van de nacht kan een beetje sneeuw in het westen vallen. Mogelijk is dit in de lagere dalen ijzel.


Morgen na het wegtrekken van een bui in het westen, opnieuw een prima wintersportdag. De zon heeft het in het noorden wel iets moeilijker dan vandaag. Aan de zuidkant juist meer opklaringen en zonnige momenten. Opnieuw zullen de zichten nog prima zijn op de piste. Het is een fractie milder met 2 of 3 graden op 1500 meter.

Koufrontpassage zichtbaar, op hoogte (5,5km) flinke temperatursturz!

De nacht naar dinsdag brengt de passage van een koufront. Het koufront is nog niet heel actief en vooral op hoogte stroomt al koudere lucht binnen. Dinsdag overdag wisselen wolkenvelden, enkele buien en opklaringen elkaar af. De sneeuwgrens pendelt tussen de 1100 en 1400 meter. Ook staat er veel wind die in de bergen stormachtig is. Tijdens de namiddag en avond passeert een occlusie met actievere buien. Dan kan de sneeuwgrens zakken naar 800 meter. Wellicht dat er op veel plaatsen tijdens deze buien een stormwind staat.


Woensdagochtend volgt dan stuwingsneerslag bij een sneeuwgrens die naar 500 meter gedrukt wordt. Tot in de meeste dalen valt een leuk laagje sneeuw van gemiddeld 5 tot 10 centimeter. Daarbij staat in de bergen een stormachtige noordwestenwind.

In detail is de woensdagmiddag nog onzeker. Vermoedelijk houdt de stuwing bij deze lage sneeuwgrens aan. Misschien dat er dus nog meer sneeuw gaat vallen.

Donderdag is het droog en volgt opnieuw zachte lucht. De dagen daarna zijn nog te onzeker.

Jeroen Elferink

Ons weerstation in Brixen im Thale (800m) live!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht