Nieuwe week zomers maar niet droog

Anton Renk Hütte in Fendels © Frank Groenen Vrienden van FO

Anton Renk Hütte in Fendels © Frank Groenen Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Nieuwe week zomers maar niet droog, ondanks de grote kans op neerslag wordt het een warm begin van de nieuwe week.

Vandaag wordt het warm waarbij het maximum ligt tussen de 29 en 36 graden, zelfs op 2000 meter wordt het met 18 tot 23 graden warm. De zon zal veel te zien zijn maar toch komen er wolkenvelden voorbij drijven waar een enkele regen of onweersbui uit zal vallen. In Oost-Tirol en Opper Karinthië is de kans op onweer het grootst. Alles dankzij een lichte tot matige wind vanuit het oosten tot zuidwesten. Aan de noordkant van de Alpen kan het licht föhnig zijn.

Morgen is het de gehele dag in het westen wisselvallig met regen en onweersbuien. In de rest van het land begint de dag met zon maar vanaf de middag zal ook hier de bewolking dikker worden en het nodige aan neerslag met onweer vallen. Het zuiden en zuidoosten zal hoogstwaarschijnlijk droog blijven. De wind zal licht tot matig zijn vanuit het zuid tot noordwest met een maximum van west naar oost tussen de 26 tot 35 graden. Op 2000 meter zal het 16 tot 21 graden gaan worden.

Dinsdag is het in het grootste deel van het land nog heet met veel zon toch zal in de loop van de middag de kans op onweer met name in het westen gaan toenemen. Met een stevige tot krachtige wind uit het zuiden zal het 21 tot 37 graden worden.

De trend verder zal hetzelfde gaan worden als de afgelopen dagen een afwisseling van wolken, waaruit een regen of onweersbui kan gaan vallen. Het blijft warm tot heet door een zuidelijke stroming. De temperaturen zullen liggen tussen de 26 en 36 graden. Toch is er zoals het nu lijkt donderdag een grotere temperatuurverschil zichtbaar. In Vorarlberg en delen van Noord-Tirol zal het niet meer dan 20 graden gaan worden.

Hoe alles verloopt de komende dagen daarover morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...