Nieuwe week zon en hoge temperaturen

Kaprun Kitzsteinhorn grossglockner

Volgend weekend is het Paasweekend, dan ook deze omstandigheden?

Nieuwe week zon en hoge temperaturen

Maar eerst moeten we de zondag nog door. Het is dan nog steeds wisselvallig, winderig en koel. Maar de luchtdruk gaat stijgen dus ook zien we de zon al wat vaker. In de loop van de dag zijn echter wel bijna overal nog buien mogelijk. Het blijft onstabiel en overwegend bewolkt aan de noordkant van de Alpen, vooral vanaf de Nordkette via de Hochkönig tot aan de Eisenwurzen. De sneeuwgrens ligt tussen de 300 en 700 meter. De wind uit het westen tot noordwesten wordt opnieuw krachtig en op sommige bergen stormachtig. De temperaturen lopen op van 4 tot 10 graden, met veel zon tot 13 graden. Op een hoogte van 2000 meter is het min 9 tot min 4 graden.

Maandag veel zon, alleen wat mist in de vroege ochtend of een paar wolken. De wind is zwk maar vooral in Karinthië staat er soms een stevige zuidwestelijke wind. De temperaturen lopen op naar 9 tot 17 graden in de middag. Op 2000 meter loopt het kwik op van min 4 tot plus 6 graden.

Weer Oostenrijk 9 april 2022

Dinsdag komt de zon er weer goed bij maar ook is er voornamelijk in het westen  sluierbewolking. Er staat een zwakke tot matige wind, deels stevige oostenwind in de uitlopers van de Alpen. Maximum temperaturen liggen tussen de 13 en 19 graden, in het westen tot 23 graden.

Woensdag gaan de temperaturen nog een stukje hoger uitkomen waarbij het warmst in Tirol waar we waarschijnlijk de 24 graden gaan aantikken.

We krijgen langzaam de Pasen inzicht maar in de nieuwe week gaan we zeker kijken naar dit lange weekend waarbij toch weer veel Nederlanders naar de skigebieden gaan (gletsjers)

Witte Donderdag langer zonnig in het oosten en zuiden, meer bewolking vanuit het westen en vanaf de middag buien. Gedeeltelijk stevige wind en warm met 17 tot 23 graden.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×