Nieuws uit de grootste fietsregio van Oostenrijk

Grootste fietsregio Saalbach

© saalbach.com, Moritz Ablinger

Nieuws uit de grootste fietsregio van Oostenrijk. De regio’s Saalbach Hinterglemm, Saalfelden Leogang en Fieberbrunn zullen ook in deze zomer de krachten bundelen om Oostenrijks grootste fietsregio te creëren.

Ook dit jaar wordt het uitgestrekte mountainbikegebied van Saalbach Hinterglemm met het in 2021 aangelegde Epic Bikepark Leogang en het Bike Area Streuboden in Fieberbrunn met elkaar verbonden. Het resultaat: een onvergelijkbare verscheidenheid aan paden met 80 kilometer aan lijnen en paden voor alle niveaus en een ongeëvenaard cross-state netwerk van mountainbike- en grindpaden.

Van beginner tot pro

Om te beginnen is het heel makkelijk,ieder dorp heeft een oefenweide voor zowel kinderen als beginner. Zo is er aan de voet van de Kohlmaisbahn het Learn to Ride Park. Dit park is voor zowel kinderen als volwassene ideaal om als beginner het parkride te leren. De locatie is midden in Saalbach en is gratis te gebruiken en heeft 5 miniroutes.

In Leogang wacht een oefenterrein van 10.000 m²: de Riders Playground. Beginnerspaden met lage hellingen, een Worldchamps pumptrack en de GoPro bag jump bieden ideale mogelijkheden om je techniek aan te scherpen. Op de drie easy lines in het Easy Park Obingleitn in Fieberbrunn, met talrijke bochten, noordkusten en stenen passages, kun je wennen aan het fietsen en opwarmen voor de flow trail.

Grootste fietsregio Saalbach

© Klemens König via Saalbach.com

Zodra je de bochttechniek onder de knie hebt en je positie op de fiets stabiel is, kun je op één van de vele beginnersvriendelijke lijnen, die met hun speelse eigenschappen ook voor gevorderde rijders de nodige afwisseling en progressiemogelijkheden bieden.

Geleidelijk werk je je een weg omhoog naar de steeds moeilijker wordende paden, of liever naar beneden, totdat je na een paar jaar ervaring de “Speedster” World Cup downhill-route of de X-Line durft aan te gaan, die bezaaid is met velden van wortels en stenen . Maar voordat je deze stukken inslaat, moeten alle andere lijnen en paden zeker gemakkelijk zijn en zonder jezelf ertussenin te hoeven duwen.

Nieuw in 2022

Net als voor het winterseizoen zal ook voor de zomerse activiteiten investeringen gedaan worden. In 2022 is dat niet anders met nieuwe lijnen & paden, verbeterde infrastructuur en dergelijke in Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Zo heeft de Schattberg vanaf aankomende zomer een een nieuwe lijn als alternatief voor de ruige en technische X-Line namelijk de nieuwe fAIRy Line.Deze heeft even veel flow als de Panorama-Line en een uitzicht recht uit een sprookje.

Grootste fietsregio Saalbach

© Klemens König via Saalbach.com

In Fieberbrunn kan iederen vanaf de zomer van 2022 de “Hochhörndler Hütte 2020”-tour ondernemen. Het startpunt van de tocht is de herberg Eiserne Hand in Fieberbrunn. Vanaf hier komt u langs de “Schreeuwende Fontein”, een kleine waterval, over de Hörndliger Graben naar de Hochhörndler Hütte. De middelzware tocht loopt 6,3 kilometer over een bosweg en klimt 740 meter hoog. Eenmaal op de top wacht niet alleen een prachtig uitzicht op de bergen, maar ook een regionale snack voor alle fietsers!

Ook  nieuw is de fietsroute naar de Hoametzl-hut een tour dat begint tussen de twee regio’s Fieberbrunn en Leogang. Vanaf Hochfilzen loopt de “Hoametzl Runde 2015” over een asfaltweg en dan over een grindbospad gestaag bergopwaarts naar de Hoametzl-hut. Stop in and enjoy is hier het motto. Na een korte ontspanning van de kuiten van de rijder is het tijd om een ​​paar hoogtemeters “door te bijten” voordat het hoogste punt is bereikt en de afdaling begint. Deze tocht is ook gemarkeerd als matig zwaar en voert bergopwaarts over 8,5 kilometer en 280 meter hoogte.

Grootste fietsregio Saalbach

© Saalbach.com

Houd het Bikepark Leogang schoon

Onder het motto “Wat je de berg op meeneemt, neem je weer mee terug naar het dal!”, want Moeder Natuur kan niets doen met ons afval. Dit is ook het basisidee van de campagne “Roll-off in plaats van tear-off”. Bij regenachtig weer is er daarom bij Sport Mitterer in Leogang een vervangende folie voor een afrolsysteem en een 10% voucher voor 100% afrolbril . Tear-offs zijn niet toegestaan.

Bron: Saalbach.com

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×