Nieuws uit St Johann in Tirol Project Eichenhof

Nieuws uit St Johann in Tirol Project Eichenhof

Eichenhof sneeuwkanon

Dat Frau Holle nu ook bij Eichenhof in St. Johann ondersteuning krijgt hebben we al eerder verteld. St. Johann heeft namelijk 30 sneeuwkanonnen en 15 lanzen gekocht bij TechnoAlpin een bedrijf dat sneeuwkanonnen maakt. Dankzij deze aankoop kan deze winter de Eichenhofabfahrt II en Eichenhofabfahrt I  kunstmatig besneeuwd worden. Dit is stap één van het moderniseringsproject ?Project Eichenhof? Om de Sportifabfahrt te kunnen besneeuwen moet er eerst een derde Speichersee (spaakbekken) worden aangelegd.  Dit hoort bij stap twee. Wat ook bij stap twee hoort is een gloednieuwe 10 persoonsgondel, en hierover zijn nieuwe details bekend.  

Dit jaar heeft de St. Johanner Bergbahnen rond de twee miljoen euro geïnvesteerd Het eerste beetje van de 24 miljoen dat in totaal besteed gaat worden.  Dat is de gondelbaan en de Speichersee met beschneiungsanlage.

Deze nieuwe gondel moet de nieuwe hoofdlift worden van het gebied en de drukte bij de Harschbichlbahn verminderen.  Doordat de Harschbichlbahn midden in het dorp is, is hij minder makkelijk te bereiken voor bussen en dagjesmensen. De Eichenhof is veel makkelijker te bereiken. Deze opstapplek ligt aan de weg naar Fieberbrunn. Eerst gingen de bussen vaak naar de Hochfeldlifte die net buiten het centrum ligt maar op de bussenparkeerplaats staat nu een gigantisch hotel van Adeo Alpin. Om van de Eichenhofbahn een hoofdlift te maken is het belangrijk dat hij op dezelfde plek eindigt als de Harschbichlbahn. 

Maar nu komt het bijzondere van het project iets wat niet veel gondelbanen hebben. De Eichenhofbahn krijgt namelijk twee tussenstations! Het eerste tussenstation komt bij restaurant Grander Schupf. Het tweede tussenstation komt op de plek waar de Eichenhof II eindigt. Een voordeel van de lift is dat dankzij de twee tussenstations het gebied veel eerder open kan ?s winters en langer open kan blijven. In St. Johann heb je namelijk alleen maar dal afdalingen. Met de nieuwe lift kan men wat hoger blijven skiën namelijk vanaf de top naar het tweede tussenstation.

Als alles goed verloopt en volgens het plan gaat kan de bouw van de lift komend voorjaar beginnen. In het seizoen 2016/17 kan men dan genieten van het nieuwe comfort dat de St. Johanner Bergbahnen aanbied.

Eichenhof sneeuwkanon         Eichenhof sneeuwkanon

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×