Nieuwtjes vanuit het Skicircus en opening!

Skicircus Home of Lässig
© Saalbach.com

Nieuwtjes vanuit het Skicircus en opening! Kleine update vanuit het Skicircus waar men druk bezig is met de voorbereiding voor de opening op 29 november 2019. Naast nieuwe verbindingen is men ook bezig geweest met de bewegwijzering.

Wie dit jaar naar het Skicircus gaat zal een aantal dingen opvallen. Naast de nieuwe Zwölferkogelbahn en de voltooiing van de Zell am See Xpress is er meer aangepast. Zo is er een nieuwe pistekaart uitgebracht dat er compleet anders uitziet dan de oude. Het skigebied is verdeeld in sectoren, waarbij ook de liften een toevoeging hebben. Deze toevoeging geeft de locatie aan in welke sector deze zich bevind.

Meer over de nieuwe pistekaart is hier te lezen.

De nieuwe pistekaart laat dus zien dat het Skicircus verdeeld is in 10 sectoren dat komt ook weer terug als je bij een lift staat, hierop staat de sector en liftnummer zo kun je snel zien waar je bent. Maar ook zijn op de pistes de borden aangepast, hierdoor zie je al heel snel de kleur van de piste.

nieuwe informatiebord skicircus

© Saalbach.com

Nieuwe begeleidingssysteem

Vanaf dit seizoen heeft het Skicircus een nieuw begeleidingssysteem op de pistes, naast de zone indeling van het gebied en het terugkomen van deze zones op de liften. Het Skicircus lanceerde twee jaar geleden een uitgebreide ontwerpproces, het doel het ontwikkelen van een nieuwe gids- en informatiesysteem. Dit nieuwe systeem moest in één oogopslag duidelijk maken wat er bedoeld wordt.

Het resultaat is een goed doordacht systeem met 10 alfanumerieke zones, de drie bekende kleuren en een extra voor de veiligheid en risico’s. Naast dit zijn er vervormingsvrije panorama kaarten, informatie punten bij de ingang, LED-displays voor de lift-/pistestatus en nog veel meer.

Hier meer over dit project.

Ski Alpin Card,

We hebben het er al eens eerder over gehad de Ski Alpin Card. Deze kaart waarmee je toegang hebt tot 408 km aan piste.

Via deze kaart heb je toegang tot de pistes van het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang en Fieberbrunn, Zell am See, Maiskogel in Kaprun en de Kitzsteinhorn. De nieuwe skikaart brengt ook een nieuwe interactieve pistekaart.

Opening

De officiële opening is aankomend weekend dan zullen er een aantal liften, pistes en skihutten open zijn. Gezien de hoeveelheid sneeuw zal niet alles open zijn, maar dat kan zo veranderen mocht er een hoop sneeuw gaan vallen. Om te weten wat er allemaal open gaat kun je dit hier bekijken.

IndoorSki Zaandam Black Friday

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...