Noa heeft een droom, Olympische Spelen van 2026 help jij mee?

Noa Rabou

Noa heeft een droom, Olympische Spelen van 2026 help jij mee?

Wij willen heel graag Noa ondersteunen om haar droom na te jagen om op de Olympische Spelen van 2026 te verschijnen. Wij stellen Noa graag voor en laten haar ook aan het woord. Mochten jullie haar willen helpen dan kan dat. Hoe dat verteld Noa zelf.

“Mijn naam is Noa Rabou, ik ben 17 jaar en ben geboren in ’s Hertogenbosch. Ik ben een topsporter en ik heb een droom. Mijn uiteindelijke doel is om in 2026 mee te doen bij het alpine skiën aan de Olympische spelen in Cortina D’ ámpezzo. Vorig jaar ben ik in de categorie U18 tijdens het jeugd WK in Bansko 4e geworden.

De eerste grote stap heb ik in september 2018 gezet door naar Oostenrijk te verhuizen en school te combineren met skiën. Dat was heel spannend en af en toe ook best moeilijk omdat ik toen pas 14 jaar was. Op deze school worden skiërs, snowboarders, bi-atleten en skispringers opgeleid. Het hele programma is gericht op deze sporten en duurt 5 jaar. Per jaar worden ongeveer 12 skiërs toegelaten waarvan maximaal 1 buitenlander. In 2018 was ik die buitenlander. Inmiddels zit er bijna 3,5 jaar op. Ik zit goed in mijn vel, ik train hard en zie verbeteringen. Daarom vertrouw ik erop dat als ik zo door blijf gaan, ik mijn doelen kan bereiken. Hoewel ik nog jong ben begrijp ik dat ik heel goed dat ik mij moet blijven ontwikkelen om verder te komen. Ik ben gemotiveerd om hard te trainen en het skiën goed met school te combineren. Ik besef dat ik het harde werk vooral zelf moet doen, al kan ik zeker wat hulp gebruiken. Mijn droom is om de snelste alpine-skiester te worden uit een land zonder bergen. Ik durf hierin te geloven met alles wat ik in mij heb.

Dit seizoen is mijn doel om goed te presteren tijdens het WK jeugd in Canada en tijdens de EYOF in Finland. Waar ik me op basis van mijn prestaties voor heb geplaatst. Het Yvonne van Gennip Talent fonds stelt mij in staat om de kosten die deze deelnames met zich meebrengen via een crowdfunding bijeen te brengen. Alle donaties komen voor ???? % ten goede aan mijn doelen.”

Wil je Noa steunen dan draag je bij aan de droom van Noa en wie weet staat ze een keer op het podium van de worldcup wedstrijden of wie weet wel de Olympische Spelen. Je hebt dan ook een beetje bijgedragen in de droom van Noa. Via deze link kun je een donatie doen.

Hieronder nog wat skibeelden van Noa.

Banner Bluetribe 1200x400

Turner Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...