Nog 1 dag zéér heet

Morgen starten we de dag op veel plaatsen flink zonnig. In Voralberg, Tirol en het Salzbugerland kan er een harde föhn staan, met windstoten die stormachtig zijn. Lees hierover nog eens het extra bericht terug. Verder loopt de temperatuur razendsnel op en rond het middaguur is het overal onder de 1000 meter als ruim 30 graden.

De middag verloopt zonnig en heet, waarbij de kans op onweer nog lang minimaal blijft. De föhn wind kan soms wel hard uithalen in o.a. het Inntal. Het wordt op de meeste plaatsen 32 tot 38 graden, lokaal 39 met föhn.

De namiddag brengt vanuit Zwitserland en Italie onweersbuien die in de nacht naar zaterdag over West-Oostenrijk trekken. Tijdens onweer komt het tot wateroverlast en noodweer. Ook grote hagelstenen tot 5cm in doorsnee zijn mogelijk!

Vrijdag start in Westelijk Oostenrijk bewolkt, koel en regenachtig. Hier komt de gehele dag maar weinig verandering in, in Voralberg zullen ze de 20 graden niet zien op de thermometers. Verder Oostwaarts hangen er zware onweersbuien die richting Hongarije trekken. Het koufront ligt rond 13:00 uur ongeveer halverwege het land. Voor het koufront uit wordt het nog één keer zéér heet.

Zaterdag zitten we in koelere lucht, zon en wolkenvelden wisselen elkaar af. Met maximaal 21 tot 27 graden is het voor veel mensen een stuk aangenamer. Maar zondag en maandag verlopen nog heet. Gelukkig niet meer zoal voorheen. Maandagavond eindigt de hitte definitief met buien.

Jeroen Elferink

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...