Nog drie fraaie dagen voordat de sneeuw komt

Nog drie fraaie dagen voordat de sneeuw komt

Wat een droom condities in de Alpen. Het is koud en helder. Gisteren lagen er nog wat wolkenvelden over Oostenrijk en kwam er hier en daar wat dwarrelsneeuw naar beneden. Als je richting het noorden keek, zoals hier Bad Kleinkirchheim, zag je de wolkenvelden liggen. En wat een rust op de pistes!

Vandaag start vrij koud met op uitgebreide schaal strenge vorst. Daarbij is het helder, net als gisteren. Alleen in het uiterste noordoosten kan nog een wolkenveld langskomen. Het zou me verbazen als daar nog een bui uitgeperst wordt. In het zuiden kan de bewolking in de dalen iets langer blijven hangen. In het westen is het echter fraai winterweer. De wind is zwak tot matig en komt uit het noordwesten. In het westen is de wind net iets fikser dan aan de oostgrens.

Oostenrijk ligt namelijk onder de vleugels van een hogedrukgebied genaamd Antje. Het ligt echter ver boven de oceaan maar houd haar invloed op grote delen van Europa waardoor het rustig en vrij koud is. De temperaturen liggen van west naar oost tussen de -4°c en +4°c.

Over zondag en maandag valt eigenlijk weinig te melden. Ook deze dagen starten koud en het is de zon die overuren maakt. Slechts het uiterste zuidoosten maakt kans op wat bewolking en daar kan dan ook een beetje sneeuw vallen. Dit is echter nog uitermate onzeker.  De wind houdt zich rustig en is een beetje variabel. De temperatuur is nagenoeg gelijk aan die van vandaag.

Pas op dinsdag gaat er het e.e.a. veranderen. De wind draait naar het noorden, de bewolking neemt toe en er komt sneeuw. De eerste sneeuw verwacht ik in de middag en dan kan het zomaar 2 dagen blijven sneeuwen. Alleen wordt de sneeuwgrens op woensdag wel een issue want de zachte lucht ligt dwars over de Alpen. In het westen kruipt de SVG dan langzaam omhoog. Zover is het nog niet. Daarover meer in de komende berichten.

Voor meer Europees weer en winterweer in Nederland kun je ook kijken op  Vakantieweer.nu

Fijn weekend

Ronaldo

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht