Nog één keer tropische hitte

Nog één keer tropische hitte

Het weekend is aangebroken, en wederom worden we getrakteerd op prachtig nazomerweer. Zelfs midden in september kunnen we nog steeds genieten van zomerse, en soms zelfs tropische temperaturen.

Vanmorgen schijnt de zon uitbundig van Vorarlberg tot het Weinviertel, terwijl er in het zuiden meer bewolking te zien is. Vanmiddag blijft het in de noordelijke regio’s zonnig, maar in Karinthië en Stiermarken ontstaan stapelwolken. Ook rondom het Arlgebergte ontstaan stapelwolken en hier kunnen enkele losse buien ontstaan. Elders blijft het droog en met veel zon wordt het zomers tot lokaal tropisch warm, met temperaturen variërend tussen de 26 en 30 graden.

Vanavond zullen de stapelwolken verdwijnen, en de nacht zal helder zijn. Op sommige plaatsen kan mist of hochnebel ontstaan.

Morgen belooft opnieuw een zonnige dag te worden voor heel Oostenrijk. Van ’s ochtends vroeg tot laat in de avond zal de zon uitbundig schijnen, met slechts af en toe dunne sluierwolken die over Vorarlberg en later Tirol trekken. Hier zal de zon nog steeds helder schijnen, het wordt vergelijkbaar warm met vandaag.


Maandag staat een zuidelijke föhnwind en op bekende föhnlocaties kan het soms stevig waaien. Opnieuw kunnen we hoge temperaturen verwachten, maar de bovenlucht zal wat meer bewolking bevatten. Daardoor kunnen er periodiek wolkenvelden voorbijtrekken die de zon soms enigszins afschermen. In de tweede helft van de middag kunnen er enkele pittige regen- en onweersbuien over het westelijke deel van het land trekken. Zo volgen meer buien met onweer tijdens de avond als een koufront overtrekt.

Dinsdag zal de warme lucht verdreven zijn en zullen wolkenvelden en zon elkaar afwisselen. Desalniettemin zal het met maximaal 21 tot 25 graden nog steeds aangenaam zijn voor medio september.
Woensdag en donderdag beloven vriendelijk te verlopen, met temperaturen tussen de 20 en 25 graden, ideaal voor buitenactiviteiten. Maar na donderdag worden er opnieuw storingen verwacht.

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Interhome Banner 1250x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×