Nog een paar dagen wisselvallig

Kirchberg vanuit Fleckalmbahn je kijkt richting Wilderkaiser

Kirchberg vanuit Fleckalmbahn je kijkt richting Wilderkaiser beeld

Nog een paar dagen wisselvallig. Meeste regen is inmiddels wel gevallen en na regen komt zonneschijn luid het gezegde.

Van mooi weer is helaas nog niet veel van te merken want ook vandaag staat er weer het nodige aan neerslag op de planning. Toch zal ook de zon te zien zijn. Met name in het oosten van het land zal het overwegend bewolkt zijn en regenachtig. De kans op zware regenval met kans op de nodige ongemakken is het grootst in Neder-Oostenrijk en Wenen. Elders in het oosten zal het bewolkt zijn met af en toe een regenbui.

In het westen zal de zon te zien zijn waar ook gelijk de hoogste temperaturen gemeten worden. Er waait een zwakke tot matige wind echter in de bergen en in het oosten waait er een stevige tot harde wind van noordwest tot noord. Maximum ligt vandaag tussen de 18 in het oosten tot 27 in het westen.

Morgen is er nog steeds een tweedeling met zeer zonnig weer in het westen en een koeler weerbeeld met neerslag in het oosten. Met name in Wenen, Neder-Oostenrijk en in het noorden van Burgenland is het overwegend bewolkt en vallen er hevige buien die tot de middag aan houden. De wind waait zwak tot matig uit het westen tot noorden met maximum temperaturen tussen de 19 in het oosten en 28 graden in het westen.

Verdere trend

Woensdag kan er nog in het oosten een bui vallen met een donkerklap elders is het zonnig maar niet onbewolkt. Met een zwakke tot matige wind uit het noorden en oosten ligt de temperatuur tussen maximaal 22 en 30 graden. Donderdag is het overwegend zonnig in het westen en heeft het oosten weer te maken met bewolking waar enkele regen- en onweersbuien uit kunnen vallen. De wind is matig uit het noorden tot oosten dit alles met een maximum tussen de 23 en 30 graden.

Vrijdag zal hetzelfde beeld geven met zon maar kans op een regen- of onweersbui is niet uit te sluiten. Maximum temperatuur ligt tussen de 24 en 31 graden.

Morgen weer meer weer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Weersverwachting per streek:Chalet.nl grote banner 900-600

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...