Nog even volhouden het is nog geen lente

Krimmeler waterval

Krimmeler waterval iets wat je moet zien, hopelijk snel weer.

Nog even volhouden het is nog geen lente. Het laatste horen we vaker maar ook hier geldt hou nog even vol, of het snel mooi weer gaat worden is afwachten.

Vandaag krijg je wel het gevoel dat de zon zal overheersen maar in de middag zullen geleidelijk aan hoge en middelhoge wolkenvelden binnentrekken vanuit het noordwesten. Langs de noordkant van de Alpen waait er een lichte tot matige wind uit het noordwesten. Anders is het in het zuidoosten en uiterste oosten waar overdag een vrij krachtige wind waait uit zuidoost tot west. Na een koude start van de dag zal het maximum uitkomen tussen de 15 tot 23 graden, op 2000 meter wordt het 2 tot 6 graden.

Hou vol Temperatuur Saalbach

Temperatuur Saalbach op 2 meter.

Morgen nadert er een koufront vanuit het westen waar in het in Vorarlberg al in de ochtend erg bewolkt is en waaruit regen kan vallen. Maar in het grootste deel van Oostenrijk begint de dag droog met een sterke föhn wind uit het zuiden. De sneeuwgrens daalt naar 1100 tot 1800 meter. De regen breidt zich uit richting het oosten waar pas in de avond het zuidoosten als laatste regen kan verwachten. In Vorarlberg wordt het niet warmer, dankzij het passerende koufront, dan 6 tot 10 graden, elders wordt het 13 tot 19 graden. Alleen in het oosten en zuidoosten kan de 22 of 23 graden aangetikt worden. Op 2000 meter ligt de maximale waarde tussen de -3 tot 4 graden.

Hou vol Temperatuur Sölden

Temperatuur Sölden op 2 meter.

Richting het weekend.

Donderdag wat regen in Neder-Karinthië en Zuid-Stiermarken en in de middag ook in het westen. Er waait een harde wind van zuid naar west waarbij het een afwisseling is van zon en bewolking. Maximum komt te liggen tussen de 9 en 18 graden waarbij de hoogste temperaturen te vinden is in Vorarlberg.

Vrijdag zeer veel bewolking waaruit neerslag kan vallen met een sneeuwgrens tussen de 1300 en 1900 meter, maar ook de zon kan zich nog laten zien. Met een matige tot krachtige wind uit het zuiden tot noordwesten zal het niet warmer worden dan 10 tot 18 graden, in het westen en noorden kan de wind krachtig tot stormachtig worden

Dus nog even volhouden. Hoe het in en na het weekend gaat verlopen morgen meer.

Hou vol lente

Lente na het weekend??

De groeten,

Reserveweerman Michel

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht