Nog even volhouden met kou en nieuwe sneeuwval


Nog even volhouden met kou en nieuwe sneeuwval

De koude periode waar Oostenrijk al bijna een week inzit houdt nog wel even aan. Maar betere en veel warmere tijden volgen gelukkig spoedig.

Vanmorgen is het bewolkt en verspreid over Oostenrijk valt wat regen of sneeuw vanaf 700 tot 1000 meter. Opnieuw kan het dus weer tot in enkele dalen wit zijn. Gaandeweg de dag zijn er ook droge perioden maar nieuwe actievere buien volgen ook. Daarbij stijgt de sneeuwvalgrens geleidelijk naar 1000 tot 1300 meter. In de bergen valt opnieuw 5 tot 15 centimeter sneeuw erbij, in de dalen is de neerslag vanmiddag vooral in de vorm van regen of natte sneeuw. Het wordt in de dalen maximaal 5 tot 10 graden, op 1500 meter is het enkele graden onder het vriespunt.

Ook morgen blijft het koud winterachtig weer in Oostenrijk. Opnieuw zijn er sneeuwbuien tot in de dalen, tijdens de ochtend kan het zelfs tot 500 meter sneeuwen. Gedurende de ochtend stijgt de sneeuwvalgrens en tijdens de middag valt sneeuw vanaf 1000 meter. Daarbij wordt het geleidelijk droger en breekt tijdens de middag soms de zon door. Na een koudere ochtend wordt de middag enkele graden warmer dan vandaag.

Donderdagochtend is opnieuw een sneeuwbui mogelijk, tijdens de middag wordt het zo goed als droog. Met meer zon wordt het nog wat warmer, de maxima komen in de dalen soms weer boven 10 graden uit.

Vanaf vrijdag draait de wind naar het zuiden, warme lucht bereikt Oostenrijk en het kwik schiet omhoog. De winterse episode komt ten einde. Tijdens het weekend zijn weer temperaturen van 20 graden of iets meer mogelijk. Daarbij zal de verse sneeuwlaag die vaak tot onder 1500 meter fors is, snel verdwijnen.

Jeroen Elferink

Snowworld Banner 1250 900

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Bergtraum Westendorf logo

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×