Nog heel lang droog en ronduit zonnig door blokkade

Nog heel lang droog en ronduit zonnig door blokkade

Ja het wordt denk ik weer een enigszins ´saai´ weerbericht voor Oostenrijk want er valt gewoon weinig vernieuwing te melden. We zitten midden in een droge en ronduit zonnige periode.

blokkade1

En dat komt omdat er flinke hogedrukgebieden zijn ontstaan boven Europa. Ondertussen vormen de hogedrukgebieden een stevige blokkade voor storingen vanaf de oceaan. Alle storingen worden namelijk weggedrukt richting Scandinavie. Hierdoor behouden voorlopig nog het ronduit droge en zonnige weerbeeld in Oostenrijk. De hemel boven Oostenrijk zit gewoon ‘op slot’.

Overigens is dit slecht nieuws voor Midden en Zuid-Italië. Hier ligt al dagenlang een klein maar actief lagedrukgebiedje, welke volledig ingesloten is door de blokkade. Hier zullen ze de komende tijd last blijven houden van sneeuwval, onweersbuien en stormen. En dit gebied is al zo zwaar getroffen door extreme sneeuwval en aardbevingen.

blokkade2

Ook als we de 14-daagse temperatuurpluim voor midden Tirol erbij pakken zien we weinig verandering. De neerslagberekeningen zijn schaars, een eerste piepkleine kans op een beetje neerslag ligt rond de maandwisseling. Maar deze wordt amper gesteund. Pas na de maandwisseling zien we wat serieuzere neerslagberekeningen, maar deze zijn momenteel ook nog niet overtuigend.

rsum_17013118_17012200

En zo ziet het er dan uit als we tot 31 januari alle neerslaghoeveelheden die gaan vallen bij elkaar optellen. Oostenrijk ligt keurig midden in een grote droge cirkel.

blokkade3

Dus dat wordt genieten van een heerlijk zonnetje op de piste’s.

Geniet ervan !

Jeroen Elferink
Meteoroloog bij FANtastisch Oostenrijk

Summit Travel

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht