Wordt het ooit nog eens mooi weer?

Het wil maar geen mooi weer worden in Oostenrijk. Het is de laatste tijd flink koud en nat. Wordt het ooit nog eens mooi weer in Oostenrijk?

Nou vandaag zijn er zeker mooie momenten. Ook is het vandaag niet koud met maxima tussen de 15 en 21 graden. Maar met een stevig westenwindje en lagedrukgebieden in de buurt is de lucht onstabiel. Deze ochtend trekt een eerste buiengebied Oostenrijk al binnen. Hierachter volgen opklaringen maar ontstaan ook weer enkele nieuwe buien. Soms met hagel of onweer. De lokale verschillen zullen wel groot zijn. Zo zijn er dalen die het droog en zonnig houden, terwijl het 10 kilometer verderop soms hoost. Er zijn dus zeker mooie momenten vandaag. Maar helaas zullen we het met de mooie momenten van vandaag moeten doen…

Morgen trekt een koufront Oostenrijk binnen. Voor het front uit kan het met de zon nog aangenaam warm worden. Maar in de loop van de dag volgen zeer zware onweersbuien. Met name in het oosten gaat het morgenmiddag flink spoken. Als eerste raakt het bewolkt in Vorarlberg en Tirol. Hier is het voornamelijk actieve regen met een inzettende dalende sneeuwgrens. Vanaf het Salzburgerland oostwaarts worden de buien hevig. Met hagel, windstoten en wateroverlast. Het zijn echt zomerse onweersbuien die ontstaan met veel dynamiek. Uiteindelijk bestaat er zelfs een kans op windhozen in Niederösterreich en Burgenland. Terwijl het daar morgenmiddag flink tekeer gaat, is het in het westen wat rustiger geworden. Hier vooral veel regen en vanaf 1500 meter zware sneeuwval.

Zondag is het overal zwaar bewolkt en regenachtig. De wind draait naar het noorden en de sneeuwgrens zakt van 1600 naar 1300 meter. In de avond en nacht naar maandag zakt de sneeuwgrens tot onder de 1000 meter. Maar dan valt er nog maar weinig neerslag. Het wordt in de dalen dus niet zo wit als een week geleden. Maar het neemt niet weg dat het ongewoon koud en winters is voor mei.

Maandag en dinsdag blijft het koud en wisselvallig. De sneeuwgrens ligt tussen de 800 en 1100 meter. Hierboven blijft het winters. Pas donderdag is er kans op warmer weer.

Jeroen Elferink

Alpen Reizen

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht