Nog steeds chaos in Oostenrijk

Skiwelt 09-01-2019
Brixental 09-01-20019 foto: Roel de Jong

Het is nog steeds een chaos door de hevige sneeuwval in Oostenrijk, maar gelukkig zijn er ook lichtpuntjes. De situatie in Oostenrijk blijft gevaarlijk en hierdoor geldt in grote delen van Oostenrijk minimaal lawineniveau 4 (op een schaal van maximaal 5)

Maar ook gisteren zijn er weer de nodige problemen, zo kregen wij door van Roel de Jong die in het Brixental zit dat daar in de ochtend alles gesloten was op twee liften en een paar pistes na. Dit zou te maken hebben met de grote kans op lawines. Er waren knallen te horen in het Brixental wat duidt op triggeren van gecontroleerde lawines. Er werden mondjesmaat liften en pistes geopend.

Galtür is inmiddels ook weer toegankelijk, gisteren werd de weg tussen Ischgl en Galtür afgesloten. Naast de B188 tussen Ischgl en Galtür was de L188 (Galtür had te maken met diverse afsluitingen) ook op sommige stukken niet toegankelijk, hierdoor was Galtür compleet afgesloten.

Ander goed nieuws is dat de Hintertuxer gletsjer en Kaunertaler gletsjer weer toegankelijk zijn, en gisteren was ook nog steeds het skigebied van Hochkar gesloten.

Langzaam krijgen de gebieden grip op de sneeuw, zo ook in het Skicircus waar nu de verbinding naar Leogang weer toegankelijk is.

Liveblog.

Nog twee weken sneeuw

In ons weerbericht was afgelopen week te lezen dat de komende twee weken het stromingspatroon op slot zit, en het patroon betekent in dit geval een continue nordstau. Deze noordstau brengt net als de afgelopen dagen sneeuw met zich mee. Hoeveel sneeuw is natuurlijk niet te voorspellen er kan een moment zijn dat het droog is en misschien dat de zon er doorheen komt.

Blijf het weer gewoon volgen op onze weerpagina.

Daken sneeuwvrij maken

De hoeveelheid sneeuw zorgt ervoor dat daken bedolven worden onder een hoop sneeuw, eerder hebben we al gehad over hoe zwaar dit kan worden. Het bericht kun je hier terug lezen. Dit betekent dat men de daken op moet, al dan niet met hulp van anderen of de hulpdiensten. Liz Gerritsen eigenaar van de Snack Dreieck in Kirchberg deelde ons onderstaande video op Facebook.

Situatie op de weg.

De situatie op de weg blijft net als de afgelopen dagen chaotisch, er zullen wegen afgesloten worden door gevaar op een lawine. Op de snelwegen komen zeker de nodige problemen voor. Het ÖAMTC meldt de problemen die er zijn op hun site.

ÖAMTC verkeerssituatie

Via de ASFiNAG kan er gekeken worden naar de situatie op de weg, dit kan via deze link of via.

Tot slot

Een kleine overzicht vanuit Oostenrijk, want naast alle ongemakken levert het ook FANtastische plaatsjes op.

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht