Nog steeds zomer, genieten dus

Toen wij twee weken geleden in Oostenrijk waren leek het zo af en toe op herfst in plaats van zomer, maar dat is nu compleet anders. De zomer is terug maar het is altijd de vraag hoelang, voorlopig is het genieten.

Vannacht viel er in Tirol nog een paar buien, maar in grote delen bleef het droog met mist en nevel in het zuiden van Oostenrijk. Vandaag start de dag met zon maar er kunnen ook wolken de zon even bedekken. De zon zal overheersen maar er kan lokaal een bui of onweersbui vallen. Het blijft wel warm met maximum temperaturen tussen de 25 en 31 graden met een wind die zwak tot matig waait vanuit het noordoosten tot zuidoosten. Op 2000 meter ligt het kwik tussen de 14 en 17 graden.

Woensdag

De woensdag beloofd weer een tropische dag te worden met maximum temperaturen tussen de 25 en 32 graden, de ochtend kan op sommige plaatsen beginnen met wat mist. Maar de zon zal snel de overhand krijgen, de ochtend begint met een temperatuur liggend tussen de 12 en 19 graden. De wind waait nog steeds zwak tot matig vanuit het noordoosten tot zuidoosten, op 2000 meter zal het niet warmer worden dan 19 graden.

Donderdag

Het oosten van Oostenrijk is het nog steeds warm en zonnig, maar in Vorarlberg, Tirol, Salzburgerland en in het westen van Steiermark zorgt een zwakke storing voor het nodige aan buien en onweersbuien. De wind waait zwak tot matig vanuit het oosten tot zuid met maximum temperaturen tussen de 24 en 33 graden.

Verdere trend

Op vrijdag zal in de loop van de ochtend het nodige aan regen en onweersbuien vallen, de neerslag komt vanuit Beieren Oostenrijk binnen geslopen door een sterke wind uit het noordwesten. De regen zal in de loop van de dag over het hele land gaan uitbreiden.

Ondanks de regen zal het niet vrijdag niet koud worden met maximum tussen de 23 en 30 graden.

De vrijdag is de slechtste dag van deze week, zoals het er nu uitziet keert de zon zaterdag weer terug. Door de zwakke wind zal de temperatuur stijgen met maximum tussen de 24 en 32 graden, ten zuiden van de Alpen hoofdkam kan er in de middag een donderslag te horen zijn. De zondag keren de buien weer terug ondanks dat zullen de maximumtemperaturen stijgen naar 25 tot 33 graden. In het westen echter kan het iets koeler worden, hier zal het maximaal 22 graden worden.

Vervangweerman Michel Roelfsema

Banner Chalethuren Oostenrijk

Snowworld banner groot

Snowworld banner Algemeen

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht