Vandaag en morgen nog warm, daarna stapje terug

Vandaag schijnt in heel Oostenrijk de zon flink. Mist en nevel die maar weinig aanwezig zijn lossen snel op. Later vanmiddag zijn er enkele zomerse stapelwolken mogelijk. Verder is het zomers warm met middagtemperaturen rond of boven de 20 graden. Op 2000 meter is het 8 graden. Later vanmiddag weet een enkele stapelwolk uit te groeien tot een lokaal buitje. Verder staat er weinig wind uit het Zuiden draaiend naar het Noorden. Kijk goed uit als je de bergen ingaat. Het dooit hard en er zijn dooi lawine’s mogelijk.

Morgen verandert er weinig aan het weer. Tenminste in de bergen want daar wordt het opnieuw een zonnige dag met een enkele stapelwolk. In het Flachland zijn meer wolkenvelden en uit deze wolkenvelden kan een regenbuitje vallen. Verder is het aangenaam warm met 17 tot 21 graden. Ronduit groeizaam weer dus. Hooikoorts klachten zijn dus goed denkbaar, vooral omdat de berken onder de 1000 meter beginnen te bloeien. Boven de 1500 meter ben je veilig voor hooikoorts. Hier bloeit nog niks en is het ook nog te koel. Op 2000 meter is het 6 graden.

Zowel dinsdag als woensdag is het aangenaam lenteweer. April start mild met temperaturen tussen de 14 en 18 graden. De 20 zien we eventjes niet meer omdat er meer bewolking komt opzetten. Zowel dinsdag als woensdag ontstaan er overdag stapelwolken welke lokaal tot een zomers buitje kunnen uitgroeien. Daarbij ligt de sneeuwgrens rond de 2200 meter. Woensdag op donderdag trekt een koufront Oostenrijk binnen.
Donderdag wordt een natte dag met veel regen. Onzeker is wat de sneeuwgrens gaat doen want hier hebben de weermodellen veel moeite mee. Berekeningen laten een sneeuwgrens zien ergens tussen de ofwel 1800 of 700 meter. Een verschil dat aanzienlijk andere gevolgen kan geven. We gaan deze ontwikkeling volgen.

Jeroen Elferink

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...