Noodplan voor Tauernklinik Zell am See Mittersill

Helicopter

illustratieve foto

Noodplan voor Tauernklinik Zell am See en Mittersill wegens de sterke daling van het toerisme wordt in beide vestigingen werktijdverkorting voor maximaal 550 werknemers overwogen.

Bovenstaande klinkt heel vreemd in de oren. In deze tijden van corona en inzetten van mensen en middelen op deze pandemie. In ons eigen land is juist de zorg afgeschaald om maar te kunnen inspringen op de zorg die nodig is voor de Corona patiënten. Nu is dit in Oostenrijk een tikkie anders. Daar zijn ziekenhuizen zo ingericht om de stroom van geblesseerde wintersporters op te vangen. Maar zoals bekend is deze stroom er helemaal niet! Ook is het personeel niet nodig om ook de stroom Corona patienten te verzorgen anders begrijpen wij de aanvraag voor werktijdverkorting niet, maar dit geheel ter zijde.

Wachtlijsten eerst wegwerken

Men is nu nog druk bezig met het wegwerken van de wachtlijsten, ‘Dan kan de werktijdverkorting misschien worden opgevangen’, hoopt de Zeller Stadtchef.  “Toerisme is de motor voor onze regio”, aldus Tauernklinikum-directeur Franz Öller over zijn beslissing, hij wil in maart ongeveer 550 van de ongeveer 1000 werknemers  in laten schrijven voor werktijdverkorting.

Alleen al in januari werd er al 1,4 miljoen euro misgelopen, Öller spreekt van een overcapaciteit die hoge kosten veroorzaakt. “Als directeur moet ik me gedragen als een echte zakenman,” aldus Öller. De andere werknemers moeten overuren en vakantiedagen verminderen.

Win win situatie

De staat dekt al 87 procent van het financiële verlies, als het aan Christian Stöckl (ÖVP) ligt moet de Oostenrijkse regering de resterende 13 procent voor haar rekening nemen. “We zijn dit momenteel aan het onderzoeken,” benadrukt Stöckl.

Patiënten die op wachtlijsten voor chirurgie staan, moeten ook de kans krijgen om in het Tauernklinikum geopereerd te worden. Stöckl en het hoofd van de stad Zell, Andreas Wimmreuter (SPÖ), waren het hierover eens. Volgens Stöckl is dit een win-win situatie, omdat, voor de ziekenhuizen dezelfde factureringspot wordt gebruikt.

In ieder geval moet de ondernemingsraad de werktijdverkorting goedkeuren.

Lees ook onze liveblog.

Bron: Krone.at

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...