Noodweer en een Onweersbui Brixental

Noodweer Brixen im thale

Onweersbuien waren voorspeld in de weerberichten van Jeroen en dus kregen we deze ook. In het Westen van Oostenrijk was al melding gemaakt in de middag van hagelstenen maar gelukkig hebben wij deze niet gekregen in het Brixental. Wel kwam de regen even voorbij net als wat onweer en wat flitsen.

Brixental 43 mm regen in 30 minuten

In 30 minuten viel maar liefst 43 mm aan regen! We hadden wel al wat brandweer auto’s voorbij zien gaan maar wisten niet wat er nog meer aan de hand was. Weerman Jeroen ging nog even eten op de berg en keek zodoende het Brixental in… daar zag hij het volgende.

Brixental overstroming

In het midden van bovenstaande foto zie je dat er al een behoorlijke plas ligt. De brandweer is onder meer daar ingezet. Na het eten is Jeroen snel deze omgeving gaan opzoeken maar is ook gaan kijken bij de tunnel waar je in de winter onderdoor skiet (bij de Fischerstadl) Deze tunnel bleek later helemaal onder water te staan. Ook andere tunnels in het Brixental waren gesloten.

Noodweer Brixen im thale

Noodweer Brixen im thale

Noodweer Brixen im thale

Jeroen is ook gaan kijken tussen Kirchberg en Brixen im Thale en deed daar ook live verslag van op facebook.

Kijken we nog een stukje verder in het dal tussen Aschau en Kirchberg dan heb je daar de skilift KiWest liggen. Dit is de lift tussen Kirchberg en Westendorf. Daar is de doorgaande weg ook niet meer begaanbaar.

Aan het begin van de avond zijn we ook nog op de live gegaan in het dal toen het noodweer onderweg was.


Zeker ook op andere plaatsen is het noodweer geweest. We hebben zelf nog geen overzicht van een en ander maar waar zitten jullie in Oostenrijk? Hoe is het bij jullie. Graag de reacties in de facebook post.

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht