Noodweer met grote hagelstenen in Tirol


Noodweer met grote hagelstenen trekt over Tirol
Onder andere in delen van Tirol kwam het afgelopen zondagmiddag tot noodweer. Met name in de regio’s nabij de Duitse grens kwam het tot zwaar noodweer. Daarbij gingen buien gepaard met zware windstoten, veel bliksem en vooral grote hagelstenen. Vooral het gebied vanaf Kustein richting Scheffau naar Saalfelden toe is zwaar getroffen. Hier zijn meldingen binnen gekomen van hagelstenen groter dan 6 centimeter.

De ORF meldt verder dat door rukwinden van meer dan 100 km/u verschillende bomen zijn omgevallen en dat het tot wateroverlast in Saalfelden is gekomen. In Kossen is een noodtent de lucht ingegaan, hierbij zijn gelukkig geen gewonden gevallen. Verder is er vooral sprake van veel materiale schade aan bijvoorbeeld auto’s door de grote hagelstenen.

Niet onverwacht
Het noodweer kwam niet geheel onverwacht. Zaterdagochtend nog waarschuwde onze meteoroloog al voor regionaal zwaar noodweer. Helaas is dit uitgekomen in het genoemde grensgebied nabij Duitsland. Hoe het weer de komende dagen zou zijn? Volg het op onze weerpagina waar dagelijks om 08:00 een nieuw weerbericht verschijnt.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...