Noodweer in het Zillertal juli 2019 Ingezonden Bericht 

Zillertal Mieke Link

Noodweer in het Zillertal juli 2019 Ingezonden Bericht. Het komt altijd wel eens voor in de zomer dat er een onweersbui op komt zetten. De laatste jaren hebben wij alleen maar zonnige zomervakanties gehad maar een bui kan altijd op de loer liggen. Mieke beschrijft zo’n dag en kijk ook de video…

“Ik weet het nog precies. Het was woensdag 3 juli 2019. We waren op vakantie in het Zillertal en hadden al diverse wandelingen gedaan. Het weer was die zomer perfect. Af en toe een buitje voor het stof af en toe een kleine onweersbui, maar dat was het ook.

Ik kom al langere tijd in Oostenrijk, mijn huidige man de laatste jaren met mij. Ik heb al diverse weersomslagen mee gemaakt maar mijn  man , die amateur metereoloog is , nog niet. Hij hoopt elke zomer dat er een donderende onweersbui komt. Deze zomer werd hij op zijn wenken bediend.

Die dag besloten we een korte wandeling te maken gezien de weerberichten. Het kon omslaan. De auto hadden we geparkeerd bij Alpengasthaus Breitlahner. Vandaar zouden we naar de Klausenalm lopen. Prachtig weer, lekker warm met zonnetje. Binnen no time waren we bij de Klausenalm. Korter lopen dan we gedacht hadden maar helaas waren ze nog gesloten. Omdat het nog steeds mooi weer was besloten we door te lopen naar de Grawand Hütte. Mijn man keek al eens naar de lucht en zag verandering…..Ik niet.

Onderweg kwamen we een bordje tegen dat de afstand naar de Grawand Hütte nog minstens 45 minuten lopen was. Ondertussen kwamen er wat dikke (in mijn ogen vriendelijke) watten de berg over gedreven maar mijn man vertrouwde het niet en we zijn omgedraaid. Ook omdat we af en toe een dikke druppel voelden.  De Zemmbach kabbelde lekker in het zonnetje. Dat nodigde uit tot pootje baden zowel voor ons als de honden.

Heerlijk helder water. Zo mooi schoon. Ondertussen viel er af en toe een dikke druppel maar niet noemenswaardig. Langzamerhand waren we bij de Klausenalm beland. Heerlijk op het terras in het zonnetje stoven. Na een uurtje begon het dan toch serieus te regenen en verkasten we naar het dakoverstek waar je nog droog kon zitten. Niet veel later ging het behoorlijk te keer, je zag door de regen weinig meer en verkasten we naar binnen. Langzamerhand liep het vol met wandelaars om te schuilen. En werd het beregezellig binnen. Toen, plotsklaps een klap zo hard waarbij de stroom uitviel en we binnen geen hand meer voor ogen zagen. Der Wirt bracht al gauw weer licht in de duisternis.

De knecht was ondertussen ook gekomen en wachtte tot het droog werd om de koeien te melken. In de verte hoorde ik wat gerommel en terwijl ik mijn man vroeg of dit onweer was zie ik het hoofd van de knecht omhoog schieten en naar de deuropening schieten. Wat we toen zagen was, voor mij althans, angstaanjagend. Vanaf de tegenover liggende berg kwam een stroom aan modder en rotsblokken naar beneden gedonderd…..een oorverdovend hels lawaai.

Gelukkig lag de Klausenalm op een verhoging en de bach dieper zodat het ons nooit zou kunnen bereiken maar dit aangezicht deed mijn hart in mijn keel kloppen. Der Wirt en de knecht , zo bleek achteraf, waren bang dat de brug naar de parkeerplaats en de bewoonde wereld het zou begeven en renden daar naar toe. Daar was gelukkig ruimte genoeg en het puin ging er ruim onderdoor. De gezelligheid en gastvrijheid in de Klausenalm alsmede het weer zullen we nooit vergeten.”

Zillertal Mieke Link

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...