Noodweer in Oostenrijk modderstromen en hagel

Overstroming

Ter illustratie (archiefbeeld)

Noodweer in Oostenrijk modderstromen en hagel

Zoals onze weerman ook netjes (helaas) had voorspeld zo is het dan ook weer uitgekomen. Veel regen, wind, hagel en modderstromen. Zondag neemt ook weer het Risico van onweer en overstromingen toe.

Gistermiddag trof een hevig onweer met hagel het Unterland van Oostenrijk (regio Kufstein, Kitzbühel) Er waren modderstromen in de districten Kufstein en Kitzbühel. Voor zondag geldt nog steeds een waarschuwing voor onweer. Maandagavond wordt er ook regen verwacht, waardoor het waterpeil in beken en rivieren zal stijgen.

Alpbach, Walchsee, Kössen, Wildschönau

In Tirol werd zaterdag het waarschuwingsniveau voor zwaar weer “oranje”. Dit gold voor de regio Wörgl-Kufstein-Fieberbrunn-Hochfilzen”. Er waren verschillende modderstromen waargenomen in de districten Kufstein en Kitzbühel, sommige met hagelstenen van centimeters.

Voor zondag is er nog geen zekerheid. De verwachting is dat het onstabiel blijft, met in de loop van de dag opnieuw regen- en onweersbuien. Maandagavond nadert een koufront. De kans op onweer zou dan moeten afnemen. Het koufront zal waarschijnlijk zware regenval met zich meebrengen in de orde van grootte van 20 tot 40 millimeter.

Kleine modderstromen en plaatselijk ondergelopen straten zijn zondag mogelijk. Op bepaalde punten kunnen overstromingen optreden en kelders kunnen onder water komen te staan. Blikseminslag kan stroomuitval veroorzaken. Door windstoten kunnen voorwerpen rondslingeren, takken breken en in sommige gevallen kunnen bomen omvallen.

Het smelten van sneeuw, vooral in Engadin en het Tiroler Oberland, heeft sinds vrijdag geleid tot een grotere waterstroom op de Inn en haar zijrivieren. De tot maandagochtend aangekondigde buien betekenen dat de waterstroom op de Inn naar verwachting verder zal stijgen tot het niveau dat één keer in de 5 á 10 jaar voorkomt.

Voor maandagochtend wordt de piek in Innsbruck berekend. De verwachting is echter dat de waterstanden maandag weer zullen dalen.

In het Unterland hebben de onweersbuien van zaterdagavond plaatselijk al tot korte termijn waterstandstijgingen geleid, de voor vandaag aangekondigde regenval, met aanvankelijk ook onweersbuien, betekent weer grote druk op de stroomgebieden van de Isar, de Brixentaler Ache en de Großache.

Laten we hopen dat het mee gaat vallen.

Lees ook: Noodweer in Kufstein Hagel als Golfballen

Maar ook in de deelstaat Stiermarken was het niet echt lekker weer. In de plaats Deutschfeistritz was echt sprake van een gevaarlijke situatie. De auto’s kwamen vast te zitten in de straten, bekijk de video maar eens.

Intersport Twinsport banner 1200x700 Zomer 2024

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×