Noodweer in Oostenrijk speciaal alarmplan in Innsbruck

Noodweer in Oostenrijk speciaal alarmplan in Innsbruck

We hebben video’s voorbij zien komen vanuit het Ötztal en die liegen er niet om. Van Jan van Leeuwen kregen we delen vanuit een video die hierboven staat. Maar kijk ook eens naar onderstaande video!

De video hierboven komt ook uit Sölden. Voor ons totaal onherkenbaar. Als wij er zijn in november dan is het nog meters naar beneden kijken waar de rivier loopt. Dit is echt ongelofelijk veel water dat hier naar beneden komt met een ongelofelijk geweld.

“Speciaal alarmplan” in Innsbruck, weg weggeslagen in het Ötztal

Door hevige regenval is het niveau van de Tiroolse rivieren sinds de nacht dramatisch gestegen. Er is nu een “rode” regenwaarschuwing afgegeven voor de regio’s Ötztal, Stubaital, Wipptal en het achterste van het Zillertal. Het water trad al buiten zijn oevers en veroorzaakte plaatselijke overstromingen.

De niveaus van de Ötztaler Ache bij Tumpen, de Krössbach en de Valserbach bij St. Jodok am Brenner hebben waterstanden bereikt die slechts eens in de 30 jaar voorkomen. In Huben in het Ötztal is op de Ötztaler Ache al een niveau bereikt dat elke 100 jaar voorkomt.

In Innsbruck dreigde de Sill buiten haar oevers te treden, wat al de mijlpaal van een honderdjarige overstroming heeft bereikt. Er werd een “speciaal alarmplan Inn” geactiveerd.

Maandag bestaat er een algemeen overstromingsrisico langs de gehele loop van de Inn (van het Oberland tot het Unterland) en op de zijrivieren in het Tiroler Oberland, op de Sill en op de Ziller.

In de stad Innsbruck is de brandweer ook bezig met voorzorgsmaatregelen.

Onderstaande video vanuit Pinzgau, het Raurisertal

Nog een video van de Ötztaler Ache

Bij Schwaz in het Inntal wordt de afstand tussen de brug en het water steeds kleiner!!!

Zell am Ziller

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×