Noodweer in Oostenrijk, vijf mensen overleden

Noodweer in Oostenrijk, vijf mensen overleden

Drie wandelaars omgekomen bij onweer in Niederösterreich

Dat het minder weer werd vandaag dat was wel duidelijk, dat er onweersbuien op Oostenrijk afkwamen ook en helaas is ook het noodlot toegeslagen in NiederÖsterreich en Karinthië. Het enorme stormfront boven Oostenrijk eiste in Niederösterreich helaas drie doden en in Karinthië twee. In Gaming (district Scheibbs) kwamen drie wandelaars om bij een onweersbui terwijl in Karinthië twee jonge kinderen het leven lieten….

Volgens de politie gebeurde het ongeval in de buurt van de Zellerrain Straße. Het onderzoek naar de identiteit van de slachtoffers is nog in volle gang (begin van de avond), zei hoofdinspecteur Johann Baumschlager.

Volgens de politiewoordvoerder kwam er kort voor 18.00 uur een noodoproep uit de omgeving van Holzhüttenboden vanwege omgevallen bomen. Er was ook sprake van gewonden. Politie, reddingsteams op de grond en noodhelikopters vertrokken. Volgens Baumschlager was rond 18.45 uur duidelijk dat er drie doden waren gevallen.

Of het drietal door de bliksem is getroffen of door een omgevallen boom is omgekomen, wordt volgens Baumschlager nog onderzocht.

Tienduizenden huizen zaten zonder stroom. Snelwegen, wegen en spoorlijnen werden geblokkeerd.

Twee kinderen overleden in Karinthië

Ook Karinthië werd getroffen door een zware storm. Twee kinderen stierven in het Lavanttal in Karinthië. De twee dodelijke slachtoffers bij St. Andräer See in Lavanttal waren meisjes van vier en acht jaar uit de wijk Wolfsberg. 13 andere mensen raakten gewond, van wie twee ernstig. Districtsgouverneur Georg Fejan zei in de avond op een persconferentie dat onder de gewonden vijf minderjarigen zijn. Het crisisinterventieteam werd ingezet.

Het Rode Kruis in Wolfsberg activeerde een wijkalarm: “Na de hevige storm is het grotere gebied Wolfsberg deels een slagveld”, zei Wolfsberg-burgemeester Hannes Primus (SPÖ) op Facebook. Op de Klopeiner See is een man ernstig gewond geraakt bij het aanleggen van een waterfiets..

RIP

Bron: Wetter.at en ORF

Instagram Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...