Noodweer omgeving Landeck op zaterdagavond

Noodweer omgeving Landeck op zaterdagavond

Landeck Noodweer

Op de Facebook site van Tirol’s Wetter Warnungen News und vieles mehr werden we weer op de hoogte gesteld van natuur geweld in Westelijke Oostenrijk, omgeving Landeck.

In Landeck was zelfs een vloedgolfalarm aangekondigd. De reden was dat een modderstroom in de rivier (Sanna) terecht was gekomen en dit zou een vloedgolf teweeg brengen. Gelukkig is deze uit gebleven.

In het westen van Tirol was het dus prijs op zaterdagavond. Hevige regenval maar zeker ook weer hagelbuien. Dit heeft er weer toe geleid dat er weer modderstromen waren maar zeker ook overstromingen.

Bij Grins in de omgeving van Landeck kwam een geweldige modderstroom naar beneden. Deze ging richting de Arlbergstrasse en Sanna. Zo ontstond er een soort dam. Voor deze dam bleef het water stijgen en richting Landeck was de rivier bijna drooggelegd. Bewoners van huizen zijn geëvacueerd en gelukkig heeft zich geen vloedgolf voor gedaan. Ook zijn er geen gewonden gevallen.

Wel is het zo dat veel gebouwen te kampen hebben met veel wateroverlast. Tot wel 2 meter aan water is daar in de gebouwen binnen gedrongen.

Zaterdagavond om 21.00 uur brak de dam en het water stroomde richting Landeck. Gelukkig is een ramp uitgebleven.

Kijken we nog even naar de vooruitzichten van het weer… Komende week weer heel veel zon.

weer-oostenrijk

Bron: Tiroler Tageszeitung

Bluetribe                                Chaletplus

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...