Noodweer treft Tirol en Salzburgerland

Noodweer deze middag in Brixen im Thale (Pascal van Liere)

Noodweer treft Tirol en Salzburgerland

Het weer is omgeslagen, in ieder geval in Tirol en het Salzburgerland. We maakte een klein rondje op facebook en we kregen de volgende beelden voorgeschoteld.

Martine van de Velde kwam met deze video op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk. Wat een noodweer op de camping in het Zillertal. Ze schreef het volgende:

Tegen de verwachting in was het nog een prachtige dag in het Zillertal tot 15.00u vandaag. Om 15.36u maakte ik deze video tijdens (waarschijnlijk) een zogeheten downburst (valwind) in een bui voor het grote regengebied uit.
Plotselinge hagelstorm (1-3cm), hevige wind, erg veel schade aan (voor)tenten, tentstok door een autoruit heen (van Nederlanders), water in tenten enz. Het was angstaanjagend.Een Duits ‘overbuurjongetje’ stond midden in de storm huilend voor onze camperdeur. Een jaar of 8 oud, zijn ouders waren even naar de supermarkt met de auto. Hij was bang van het kabaal van de hagel, en hun voortent stortte in. Afgedroogd, snoepjes gegeven. Zijn ouders stonden voor een nare verrassing bij terugkomst met die kapotte tent.
Nog steeds is de brandweer aanwezig om water weg te pompen. Vaste campingbezoekers zeiden dat ze dit hier nog nooit mee hebben gemaakt.
(Met ons is trouwens alles oké! Misschien wat lichte deukjes in het dak van de camper door de grote hagel.)
Aschau im Zillertal, camping Aufenfeld.

 

We hebben de indruk dat het in de Pinzgau rondom Mittersill weer aardig bal is na het zien van vele video’s.

In het Salzburgerland is al een waarschuwing afgegeven.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht