Noodweer veroorzaakt veel schade

Noodweer CampingWelt Brixen im Thale 19 augustus 2022

Noodweer veroorzaakt veel schade. Eerder was al te lezen dat noodweer en bliksem ook de camping in het Brixental trof, maar elders was het ook mis.

In Voralrberg ging het vrijdag al mis door de hevige regenval waren 1.500 brandweerlieden opgeroepen om de vele schade/puin na overstromingen en dergelijke op te ruimen. De grote hoeveelheid aan regen leidde tot overstromingen en modderstromen. Zo was een belangrijke deel van de Rheintalautobahn (A14) tijdelijk afgesloten. Ook in het Tannheimer Tal inTirol was de situatie afgelopen vrijdag slecht.

Gelukkig werd het uiteindelijk rustig en droog waardoor de situatie verbeterde.

Veel problemen

De hevige regen van vrijdag heeft duidelijke sporen achtergelaten in Vorarlberg. Naast de afsluiting van de Rheintalautobahn was ook de weg tussen Buch en Wolfurt zaterdag afgesloten. Ook stonden talrijke weiden en volkstuinen langs de snelweg tussen Hohenems en Altach  onder water. De weg werd versperd door talloze aardverschuivingen met keien en bomen aldus de burgemeester van Buch, Franz Martin.

©ORF

De opruimwerkzaamheden waren zaterdagochtend begonnen nadat de brandweer de hele nacht had doorgewerkt aldus Landesfeuerwehrinspektor Herbert Österle.

De doorwaadbare plaats over de Dornbirner Ach werd zwaar beschadigd door de overstroming. Bomen en stenen hebben een stroomopwaarts bevestigde stalen rand losgemaakt, waardoor het asfalt gedeeltelijk is weggesleten. Om veiligheidsredenen blijft de doorwaadbare plaats waarschijnlijk tot dinsdag gesloten, laat de gemeente Dornbirn weten. Ook het automatische slagboomsysteem is op dit moment uitgevallen en wordt vanaf maandag gerepareerd.

Neerslagrecord

Vrijdag viel in Vorarlberg de grootste hoeveelheid neerslag ooit gemeten, in Bregenz viel 214 mm neerslag en in Kleinwalsertal 100 mm. Ook elders in Vorarlberg viel meer water dan normaal wat voor de maand augustus zo’n 200 mm is voor de hele maand. Het vorige record komt uit 1968 toen 174 mm viel in één dag.

Lees ook: Noodweer en bliksem trof ook de camping in het Brixental

Bron: vorarlberg.orf.at, Tirol.orf.at, orf.at

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...