Noorderlicht zichtbaar in Oostenrijk

Noorderlicht als rode gloed in St. Anton am Arlberg

Noorderlicht zichtbaar in Oostenrijk
De afgelopen nachten is het noorderlicht regelmatig in Oostenrijk verschenen. Dit fenomeen heeft voor schitterende beelden gezorgd op de livecamera’s ter plaatse. Noorderlicht is doorgaans vrij zeldzaam in Oostenrijk; doorgaans verschijnt het vrijwel nooit zo ver naar het zuiden. Voornamelijk aan de noordelijke horizon was het noorderlicht prachtig rood van kleur.

Noorderlicht in Leogang

Komend winter grote kans op herhaling
Aankomende winter is de kans op noorderlicht in Oostenrijk buitengewoon groot. Daarom is het tijdens de wintersportperiode goed mogelijk om dit fenomeen te aanschouwen. Dit fenomeen doet zich voor omdat de zon op dit moment bijzonder actief is. De zon doorloopt een cyclus van ongeveer 11 jaar, waarin ze afwisselend actiever en minder actief is. Momenteel bevinden we ons in een periode waarin de zon actiever wordt na een minder actieve fase. De verwachting is dat het hoogtepunt zich in de komende twee winters zal voordoen, waarbij ook af en toe het noorderlicht in Oostenrijk te bewonderen zal zijn.

Noorderlicht in Kitzbühel


Noorderlicht rondom de hoofdkam van Oostenrijk

De laatste keer dat het noorderlicht zichtbaar was in Oostenrijk was tijdens maart 2015.

Bergtraum Westendorf logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...