In het noordwesten zware onweersbuien

In het noordwesten zware onweersbuien

Gisteren sloot de dag af in het westen met enkele regen en onweersbuien. Ook vandaag stijgt de kans op onweersbuien in deze hoek van het land, na een droge en vrij zonnige start ontstaan in de loop van de dag stapelwolken. Alleen in Karinthië en Stiermarken stijgt het kwik nog naar de 30 graden, elders is het met 23 tot 28 graden een fractie koeler dan de voorgaande dagen. In Vorarlberg eindigt de hittegolf officieel, hier blijft het kwik onder de 25 graden. In Tirol en Salzburg is het afhankelijk per dal en de hoeveelheid zonneschijn, de hoofdstad blijft het warmst met nog 26 graden.


Tijdens de tweede middaghelft ontstaan vooral aan de grens met Duitsland enkele pittige regen- en onweersbuien. Lokaal kunnen deze heftig uitpakken met hagel, windstoten en veel neerslag in korte tijd. Kijk uit als je op pad gaat. Verder zuid- en oostwaarts neemt de kans op onweer rap af. De onweersbuien in met name Tirol blijven de hele avond en nacht door vallen en gaan langzaam over in frontale neerslag.

Vrijdag koufront, maar herstel volgt snel…
Morgen stroomt vanuit het noorden duidelijk koelere lucht Oostenrijk binnen. De hele dag zijn er regenbuien in Vorarlberg, Tirol en Salzburg, met steeds minder ruimte voor de zon. Tussen de buien door stijgt de temperatuur nog naar 21 of 22 graden maar tijdens regen is het koeler. Ook de aantrekkende noordenwind maakt het gevoelsmatiger frisser. Op 1500 meter is het een graad of 7. Richting de zuidoostkant is dit de laatste dag van de hittegolf, voor de koelere lucht uit wordt het in het Burgenland nog lokaal 30 graden. Uiteindelijk volgt in de middag ook hier koelere lucht.

Zaterdag hersteld het weer zich snel, de koudeput die eerst naar Oostenrijk zou trekken trekt Frankrijk in. De zon gaat weer volop schijnen al blijft de kans op een onweersbui groot. Het kan weer op veel plaatsen 30 graden worden.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Cityhouse Flipside Groot Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Mesnerwirt Westendorf

Haus Steiner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...