Deze week nordstau met veel verse sneeuw!

Veel verse sneeuw deze week!

Deze week nordstau met veel verse sneeuw!

Het zat al een tijdje in de weerkaarten, maar deze week krijgt Oostenrijk te maken met een nordstau en daardoor veel verse sneeuw. Vanaf morgenmiddag volgen een aantal mooie sneeuwmomenten, met mogelijk een heuse dump aan het einde van deze week.


Vandaag is van de aankomende sneeuwweek nog weinig te merken. Een uitloper van een hogedrukgebied zorgt voor relatief stabiele condities en veel zon. De ochtend start in veel dalen helder en daardoor bitterkoud, temperaturen tussen de -10 en -15 graden zijn absoluut geen uitzondering. Gedurende de ochtend stijgt de temperatuur gelukkig en vanmiddag is het slechts enkele graden onder het vriespunt. In de lagere dalen ook iets daarboven. Daarbij schijnt de zon flink, enkel in de lagere delen van Oostenrijk is het soms nog grijs met mist of nevel. Op de pistes is het in ieder geval een droommiddag.

Komende avond en nacht is helder. Hierdoor koelt het opnieuw hard af, in de meeste dalen zien we weer matige tot strenge vorst.

Morgen rond 12 uur ligt het koufront al halverwege Duitsland

Morgenochtend is het opnieuw koud maar zonnig, gelukkig loopt de temperatuur opnieuw vrij gemakkelijk op. Halverwege de middag raakt het bewolkt, als eerste langs de Duitse grens en als laatste in Karinthië. Tegen de avond begint het te sneeuwen in Vorarlberg, Tirol en het Salzburgerland. De sneeuwval houdt de hele avond aan, in de nacht wordt het hier weer droger. In Karinthië blijft het nagenoeg droog. Veelal valt er 5 tot 10 centimeter, in het Salzburgerland 15 tot 20 centimeter.

Dinsdag houdt de nordstau aan, maar is het wel vaker droog. Woensdag intensiveert de nordstau en sneeuwt het op de meeste plaatsen langs de noordkant de hele dag. Ook karinthië kan dan meedoen. Overal valt dus weer verse sneeuw. Ook donderdag houdt de nordstau aan met nog zwaardere sneeuwval. Nu gaat er echt veel verse sneeuw vallen en kunnen we in veel gebieden de halve meter aan verse sneeuw passeren.

Mogelijke verse sneeuw de gehele week bij elkaar!

Maar de grote klapper lijkt rond vrijdag/zaterdag te komen. Echter zit hier nog wat onzekerheid in. Waarschijnlijk ligt een warmtefront stationair in de nordstau tegen de Oostenrijkse noordkant geplakt. Als dit goed valt (=dus nog niet zeker!) kan er tot zaterdag meer dan 1 meter sneeuw vallen! De berekeningen laten iig een behoorlijke dump zien. Duimen dat dit uitkomt…

Jeroen Elferink-Ruijsch

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...