Normaal augustus weer met ups and downs

De hittegolf ligt definitief achter ons en in groot deel van Oostenrijk was het vandaag bewolkt, regenachtig en koel. Echter zaten het Zuiden en Oosten vooral vanmorgen nog in de hete subtropische lucht, maar ook hier werd de hitte uiteindelijk verdreven door onweersbuien. Lokaal kwam het in Karinthië en Stiermarken tot noodweer.

Maar morgen volgt er vanuit het noordwesten al ligt herstel, een tussenhoog drukt het koufront langzaam weg en in de koelere lucht klaart het steeds vaker op. Wolken houden de overhand en in de Zuidelijke deelstaten vallen er ook nog een aantal buitjes, maar in Voralberg en Tirol kan het soms breder opklaren. Daarbij stijgt de temperatuur naar 23 tot 27 graden, met veel zon in Voralberg en Niederösterreich tot lokaal 29 graden.

Zondag keert de hoogzomer weer terug. De lucht is uitgesproken stabiel met maar een minimale kans op onweer. Met veel zon en weinig wordt het op de meeste plaatsen alweer 30 graden. Dus geen idioot hoge temperaturen maar juist een temperatuur die meer normaal is voor een hoogzomerdag in augustus. Minder fraai verloopt de zondag in Oost-Tirol, hier hangt meer bewolking en blijft de temperatuur wat achter. Maar ook hier blijft het droog.

Echter een nieuwe hittegolf komt er niet. Maandag is het ook heet en zonnig, maar in de namiddag volgt er vanuit het Westen zwaar onweer. Het zware onweer wordt veroorzaakt door een koufront, welke dinsdag voor een nieuwe afkoeling zorgt.

Na dinsdag lijkt er een nieuwe periode met stabiel warm zomerweer aan te breken, maar het gaat niet meer idioot heet worden.

Kortom normaal augustus weer, met voldoende mooi zomerweer. Maar het is wel een stuk wisselvalliger geworden.

Jeroen Elferink

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht