Nostalgische Video Kaprun Kitzsteinhorn en K-Onnection

Kaprun Maiskogelbahn

Het skigebied op de Kitzsteinhorn is al vanaf 1965 in bedrijf. Daar hebben we zo een mooie nostalgische video over gevonden (natuurlijk in zwart/wit)

Waarom heeft de gletsjer nu weer onze speciale aandacht. De K-onnection is de aansluiting vanuit het dorp Kaprun via de Maiskogel naar de gletjser. Een schitterend project waar men 2 jaar over gaat doen. Eind volgend jaar kun je dan vanuit het dorp naar de gletsjer en dat zonder bus of auto.

Ook wij hebben contact met de bouwers van dit project. We krijgen zo nu en dan foto’s binnen en deze delen we graag met jullie. Er worden zeer grote liftpalen (Stütze) gemaakt. De hoogste is maar liefst 90 meter hoog. Hieronder Stütze 3. Dit is de laatste liftpaal die afgemaakt moet gaan worden. Alle palen zijn dan klaar. Volgend jaar wordt deze lift verder afgebouwd.

Kaprun Stütze 3 K-Onnection

Om ook alle materialen te vervoeren naar boven is ook een geweldige uitdaging. Niet alles wordt met de helikopter vervoerd. Als er een nieuwe lift wordt gemaakt dan wordt er bijna altijd een materiaallift gebouwd. Hieronder een foto van zo n materiaallift.

Lift installatie Materiaallift K_onnection

Binnenkort zijn we ook weer in Kaprun en proberen een kijkje te nemen…. maar hopelijk is de gletsjer medio oktober open want dan krijgen jullie weer winterse beelden te zien. Maar voor nu eerst even de video die uit 1964 komt. Herkennen jullie de gletsjer nog?

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×