Oberndorf / St Johann heeft sleeplift voor bikers

Oberndorf 1e sleeplift Mountainbikers

Oberndorf / St Johann heeft sleeplift voor bikers. We schrijven vaak over mountainbikers maar deze term is minder op zijn plaats als we het gaan hebben wat in Oberndorf wordt geopend. We hebben het dan over bikers. Op 7 augustus 2020 wordt hier niet zomaar wat geopend. De eerste sleeplift voor (mountain)bikers (zie ook de video)

Kleine bikers, beginnende bikers, maar ook professionele bikers beleven veel plezier en actie in de nieuwe OD Trails (ObernDorf Trails)! De OD-trails in de regio St. Johann in Tirol bieden ideale omstandigheden voor (mountain)bikers die hun vaardigheden geleidelijk willen verbeteren. Het centrum van de nieuwe Trail Arena is het Jump Park. Het behoort tot de Green Line, de gemakkelijkste route. Met een lengte van 900 meter en een stijgingspercentage van 8,9 procent is deze trail ideaal om je fiets een goed gevoel te geven. De kinderen rijden hun eerste perfecte bochten en gaan zich erg thuis voelen op de bike. Als je je veilig voelt op de green line, kun je van blauw naar het rood en vervolgens naar de zwarte trail.

De Black Uphill Trail

Terwijl je steilere passages kunt trainen op de Blue Line en de Red Line waar je grote sprongen en scherpe bochten kunt oefenen, heb je veel fietservaring nodig voor de Black Uphill Trail. Hier moet je haarspeldbochten, grote stenen, trappen en houten obstakels bergop overwinnen. Ook crosscountryrijders en e-bikers kunnen hier hun grenzen testen.

Ook kun je je omhoog laten trekken door een sleeplift voor bikers. Niet alleen is de lift dan in de winter in gebruik maar zeker ook in de zomer.

Oberndorf Trails Bikepark

Hieronder een overzicht van de verschillende trails die in Oberndorf liggen.

Green Line – circa 900 meter lang en hellingsgraad 8%

Voor beginners, volwassenen en kinderen, maar ook voor gevorderden. Je treft hier een golvend terrein, mooie bochten en een paar mooie tafels voor de eerste sprongen die je kan gaan maken. De eerste trailervaringen kun je hier verzamelen. Heel goed kun je oefenen op je bochtentechniek. Er is hier erg duurzaam gebouwd wat ook betekent weinig onderhoud is nodig op deze trail. Je vind hier in principe geen grote stenen, weinig wortels, geen bomen, en het is dus absoluut veilig.

Blue Line – circa 1200 meter lang en helingsgraad 8.5%
Voor getalenteerde beginners en gevorderde gebruikers. Meer sprongen, krappere bochten, hogere snelheden, lichte rotstuinen en worteltapijten, evenals steilere passages.

Red Line – circa 750 meter en hellingsgraad 8 %
Moeilijkere trail met zwarte, professionele secties. Grotere sprongen, technische rotstuinen, drops en scherpe bochten. Gevorderde gebruikers voelen zich hier thuis, niet geschikt voor beginners!

Black Uphill Trail – circa 700 m en hellingsgraad 11,4%
Een technisch parcours bergop voor ervaren e-bikers en getrainde bikers. Hier kunnen ook de e-bikers terecht. Je treft hier aan haarspeldbochten, grote stenen, treden en houten obstakels moeten worden overwonnen.

Jump Park

Totale parcourslengte circa 400 meter: 3 trails – blauw, rood, zwart: een houten drop als ingang in drie verschillende hoogtes, een tafel als afsluiting. De 3 moeilijkheidsgraden worden geleidelijk verhoogd van blauw naar zwart.

Skill Park

Totale traillengte circa 200 meter: een haarspeldbochtpad met 6 moeilijke haarspeldbochten en een steile afdaling om remtechnieken te oefenen.

St Johann Oberndorf opening 8 augustus 2020

Op zaterdag 8 augustus 2020 is de Tauwiesenlift voor Bikers gratis. Je kunt er zelfs een training volgen onder leiding van Kurt Exenberger.

Mocht je de prijzen willen weten klik dan HIER.

Meer info van de bergbahnen vind je HIER en van het TVB St Johann in Tirol HIER. Foto’s zijn ook afkomstig van TVB St Johann in Tirol.
Oberndorf Trails Bikepark

St Johann in Tirol Banner Zomer 1000x600

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht