Oceaandepressies verjagen het Kaiserwetter

Gisteren was het de laatste dag van het oneindig lijkende Kaiserwetter in de Alpen. Maar opstomende oceaandepressies gaan voor wisselvallig weer zorgen. Vandaag is eigenlijk de aftrap daarvan. Al is het vandaag niet de oceaandepressie die het grauw maakt maar een zwakke storing vanuit het zuiden die de bewolking doet toenemen. Hier en daar kan er wat neerslag vallen, met name in het zuiden. Het zijn echter niet meer dan enkele buien en de sneeuwgrens ligt ergens tussen de 800 en 1400 meter. Er zijn ook plaatsten die het gewoon droog houden.

De luchtdrukverdeling is vrij vlak en er zijn geen sterke aanwijzingen dat er veel neerslag gaat vallen. Er is namelijk geen echte stuwing waar we rekening meer moeten houden.

In Oost-Tirol en in Karinthië zijn de neerslag signalen het sterkst. In de andere Bundesländer kan het ook droog blijven. Wel overheerst de bewolking. Geen Kaiserwetter meer dus.

De temperaturen op 1500 meter liggen rond het vriespunt en in het zuiden trekt net een koud putje over waardoor de neerslag vaak boven de de 1000 meter als sneeuw valt.

De prognose is echter dat oceaandepressies de regie in handen gaan nemen. Dit betekent dat er op zondag en maandag ook bewolking aanwezig is en er hier en daar een bui kan vallen.

De sneeuwvalgrens ligt op deze dagen tussen de 1000 en 1400 meter. Pas op dinsdag, als er een stevig neerslagfront op de Alpen afkoerst daalt de SVG enigzins. Maar omdat de stroming vrijwel parallel ligt aan de Alpen zal het niet meteen naar beneden duiken.

En de pluim biedt ook geen soelaas. Op dinsdag als de Alpen worden getroffen door een neerslaggolf is de SVG vrij hoog. Pas in de loop van dinsdag daalt de SVG een beetje. Er is echter nog veel onzekheid in de pluim. Het ensemble gemiddelde duikt woensdag echt onder nul maar dan neemt de neerslag ook enigzins af.

Resumé: vandaag, morgen en maandag veel bewolking en zo nu en dan een bui. Maar ook droge perioden en ook soms zon. Op sommige plaatsen zal het droog blijven. Pas op dinsdag komt de eerste echte serieuze neerslag sinds lange tijd.

Fijn weekend!

Ronaldo

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht