Officieel Lindsey Vonn stopt

Lindsey Vonn OS 2010

Het is nu officieel Lindsey Vonn stopt met wedstrijdskiën. De hoeveelheid blessures eisen een hoge tol. Het was al bekend dat dit jaar haar laatste jaar zou zijn.

Het Wereldkampioenschap afdaling en Super-G in Åre Zweden zal haar laatste wedstrijd zijn. Hiermee eindigt een mooie carrière met veel hoogte punten maar ook een aantal dieptepunten. Het laatste dieptepunt was tijdens een training in Lake Louise, achteraf het begin van het einde. Door het vroegtijdig beëindigen van haar carrière zal ze ook het record van Ingemar Stenmark niet kunnen verbreken. Het record staat daarom nog steeds op 86 overwinningen. Lindsey Vonn komt 5 overwinningen te kort.

Prachtige carrière

Lindsey Vonn heeft een lange carrière in het Alpine Skiën, op 18 november 2000 maakte zij haar debuut tijdens de World Cup in Park City Utah VS. Nu ruim 18 jaar later zal haar carrière eindigen tijdens een wereldkampioenschap in Zweden. In de tussentijd heeft zij 82 Worldcup wedstrijden gewonnen, 43 afdaling, 28 Super-G, 5 combined, 4 reuze slalom en 2 slalom. Naast dit heeft zij ook 20 Worldcup titels, 3 Olympische medailles en 7 wereldkampioenschap medailles binnen gehaald.

Blessureleed

My body is broken beyond repair and it isn’t letting me have the final season I dreamed of. My body is screaming at me to STOP and it’s time for me to listen.

In de 18 jaar heeft de meest succesvolle Amerikaanse skiër een hoop blessureleed te verwerken gekregen, met als dieptepunt het missen van de Olympische spelen in Sochi in 2014. Dit was een gevolg van een zware crash in Schladming op 5 februari 2013. Ondanks dat zij er alles aan deed om terug te komen in 2014 mocht het niet baten. In de jaren raakte zij meerdere malen (zwaar) geblesseerd, en altijd vocht zij zich terug. Maar de laatste blessure opgelopen tijdens de training in Lake Louise was de bekende druppel, hierdoor miste zij de eerste wedstrijden en pas in Cortina kwam ze weer in actie.

De vele blessures eisen haar tol, in een interview met CNN voor de wedstrijden in Cortina was zij bezorgt.

In an exclusive interview with CNN ahead of the race in Cortina, Vonn admitted she was worried about the onset of arthritis and being able to ski with her future children one day.

Lichamelijk is het op geestelijk zit zij nog vol vuur, maar het is tijd om naar het lichaam te luisteren en te stoppen. De Amerikaanse superster eindigde haar pensioen aan in een bericht op Facebook en Instagram.

Laatste keer

Van 4 tot en met 17 februari 2019 vind in het Zweedse Åre de wereldkampioenschap afdaling en Super-G plaats, voor zowel vrouwen als mannen. Dit zal ook de laatste keer zijn dat Lindsey Vonn deel zal nemen aan een wedstrijd op het hoogste niveau. Nog een keer de pijn verbijten en dan met pensioen.

Meer informatie over de wereldkampioenschap is hier te vinden.

 

Rehall Enjoy Youre Rides

Banner CMP Groot 1200x600

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht