Officieel Oostenrijk op geel!

Krimmler Wasserfalle

Krimmler waterval geweldig om te bezoeken, na 10 juni is dat weer mogelijk.

Officieel Oostenrijk op geel!

De plannen waren al eerder uitgelekt, Oostenrijk gaat van oranje naar geel en dat vanaf 10 juni 2021.

Gisteren lekte de plannen al uit dat Oostenrijk van oranje naar geel over zal gaan dit houdt dus in dat vanaf 10 juni 2021 de reisbeperkingen worden losgelaten. Hierdoor is het weer mogelijk om onder voorwaarden vakantie te vieren in dit prachtig land. We kunnen eindelijk weer voorbereidingen treffen voor een FANtastische zomer in Oostenrijk.

reisadvies OostenrijkCode geel

Vanaf 10 juni staat Oostenrijk voor ons Nederlanders op geel dit houdt in dat vanaf 10 juni de verplichte test voor vertrek niet meer nodig is en dat bij thuiskomst de 10 daagse quarantaine vervalt. Echter geldt er in Oostenrijk nog wel een paar regels, de bekende 3G’s. Om Oostenrijk in te kunnen moet je kunnen aantonen dat je of gevaccineerd, genezen of getest bent. Kun je één van deze 3G’s aantonen dan kun je gaan en staan waar je wil. Wel zijn er dan nog wel beperkingen mbt mondmasker, afstand houden etc maar daar hebben we al eerder over bericht.

Indien bij binnenkomst in Oostenrijk geen actueel 3G-bewijs kan worden overlegd, dient er direct, maar in ieder geval binnen 24 uur, een test te worden uitgevoerd. Er zijn in Oostenrijk vele testlocaties. Deze testen zijn in Oostenrijk gratis.

Meer informatie: Nederlandwereldwijd.nlCorona-ampel.gv.at en Sozialministerium.at

Meer is er te lezen in onze liveblog.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Grittlmühle grote afsluitbanner

Mesnerwirt Westendorf

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...