Olympisch Kampioen Snowboard is nu 2 jaar

Olympisch Kampioen Snowboard is nu 2 jaar

Snowboardster Naomi

Afgelopen week hebben wij contact gehad met Arnold Witteveen en die heeft een bijzonder talentvolle dochter van 2 jaar. Die staat al op een snowboard en daar is natuurlijk een Video van. Mis deze dus niet. Maar Arnold wilde zelf ook graag een stukje schrijven.

Hallo allemaal,
Mijn naam is Arnold Witteveen en het lijkt me leuk om mijn passie en achtergrond te delen met Fantastisch Oostenrijk.
Mijn wintersport ervaring begon in 2011 door een keer spontaan met een maatje naar Winterberg te gaan om te gaan snowboarden. Met vallen en opstaan heb ik hier de basis geleerd voor het snowboarden en dit was zo geslaagd dat ik de jaren hierop vele indoor en outdoor skipistes heb bezocht in zowel, Nederland, Duitsland, Frankrijk & Oostenrijk.
Voor dit jaar stond Westendorf op de planning en hierbij in de spotlight dat onze kleine (Naomi, 2 jaar) voor het eerst echt tussen de wintersporters mocht snowboarden!

Omdat Eric dit een geweldige happening vindt en het vrij uniek is in Oostenrijk dat een kleintje van deze leeftijd op het snowboard staat, hebben we hier een kleine trailer van gemaakt om dit te delen met de volgers van Fantastisch Oostenrijk.

Omdat er van vroeger uit nog wel eens gezegd is dat snowboarden onder de 7 jaar niet goed is is het wel belangrijk te vermelden dat we in alles nagedacht hebben om de knieën zoveel mogelijk te ontzien en risico?s minimaal te houden voor eventuele groeiproblemen!
Hierbij is het de laatste jaren ook achterhaald dat het bijvoorbeeld slechter is dan skiën want voor beide disciplines is het belastend als het op een verkeerde manier gebeurd. Wat hebben wij gedaan om de risico?s te beperken:

  • Bijna complete neutrale stand
  • Vallen minimaliseren en vooral niet tegenhouden op de verkeerde manier
  • Skituigje omgedoopt tot safetyline
  • Helm
  • Handschoenen
  • Juiste thermokleding
  • Meest vlakke piste opzoeken en snelheid laag houden, De looproute naar de pistes was een perfecte plaats voor ons

Het leuke is dat Fantastisch Oostenrijk hiervoor de perfecte gelegenheid biedt om dit soort ervaringen te delen en we hopen dat het voor iedereen net zo leuk is als dat wij het vinden. Wellicht kan het een eyeopener zijn voor een ieder die het ook wil proberen.. we horen het graag!

Tot slot, enjoy the movie en wellicht tot een volgende keer.
Arnold Witteveen

728x90-Bizztravel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×