OM onderzoekt dodelijk ski-ongeluk Nederlandse skiester

dodelijk ski-ongeluk Hintertux Gletsjer

Hintertux Gletsjer ter illustratie

OM onderzoekt dodelijk ski-ongeluk Nederlandse skiester

Het ski-ongeluk op de Hintertux Gletsjer krijgt nog een staartje. Naar aanleiding van het ongeval komt er een onderzoek.

Het OM in Innsbruck stelt een onderzoek in op verdenking van dood door nalatigheid en lichamelijk letsel door nalatigheid tegen de bedrijfsleider en de Gletscherbahnen als geheel. Dit laat een woordvoerder woensdag weten aan de Tiroler Tageszeitung.

Bij het ongeluk kwam een 28 jarige Nederlandse vrouw om het leven en een 27-jarige zwaargewond raakte gewond. Op dezelfde plek werden nog twee anderen met zware verwondingen naar het ziekenhuis vervoert.

dodelijk ski-ongeluk Hintertux GletsjerOnderzoek

Naar aanleiding van het dodelijk ongeval wordt nu nagegaan of er aan de verkeersveiligheid verplichtingen is voldaan. Ook wordt er onderzocht wat de precieze oorzaak is van het ongeval en of het voorkomen had kunnen worden. Voor het onderzoek wordt een expert ingeschakeld. Het onderzoek zal enige tijd duren aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Het ongeluk gebeurde op het steile gedeelte van de rode piste 1 “Schwarzen Pfanne”.

Bron: Tiroler Tageszeitung

skioutlet 2022 grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×