Onbestendig en koud in Oostenrijk

Onbestendig en koud in Oostenrijk

In April kan het alle kanten op met het weer. Eerder deze maand was de stroming zuidelijk en hadden we zomerse warmte. De laatste dagen hebben we met een stroming uit het noorden te maken en  vanuit die hoek wordt de kou getransporteerd. Een hogedrukgebied boven de oceaan zorgt steeds maar weer dat de lagedrukgebieden vanuit het noordwesten Europa inschieten. Dit gaat gepaard met veel neerslag en hele lage temperaturen want de lucht is rechtstreeks afkomstig vanuit de Noordkaap. De details:

ZATERDAG:

het is koud en nat. Vanuit het noordwesten komen steeds maar weer neerslaggebieden op de Alpen af. Hierdoor valt er regen en boven de 800 meter kan het soms stevig sneeuwen. In de loop van de middag daalt de SVG richting de laagste dalen. De temperaturen zijn uitermate fris voor deze tijd van het jaar. De temperatuur op 2000 meter ligt rond de -6°c. Het lawinegevaar is aanzienlijk.

ZONDAG:

De temperatuur doet nog een stapje terug. Op 2000 meter gaat het naar -8°c en er staat een stevige noordenwind. Er valt niet zoveel neerslag als op zaterdag maar het blijft niet droog. Het weer krijgt een meer buiig karakter en de SVG zwabbert tussen de 600 en 1000 meter.  Zodra de wolken een beetje breken kan in het oosten soms de zon kortstondig doorbreken. Veel zon zal er niet zijn en over het algemeen blijft het grijs.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

De volledige week blijft het koud en soms nat. Tegen het midden van de week draait de wind naar het noordoosten en wordt het soms snijdend koud. Met name in de nacht naar maandag gaat de temperatuur flink onderuit en kan er strenge vorst voorkomen met temperaturen tot -12°c. Het blijft wisselvallig met soms wat neerslag maar de zon komt ook tevoorschijn. Echt hogere temperaturen worden pas diep in de volgende week verwacht. Komende week is het gewoon koud!

Fijn weekend!

Ronaldo

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Snowworld Banner 1250 900

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×