Onbestendig met buien

Regen in Oostenrijk
Onbestendig met buien

Het weerbeeld in Oostenrijk is vandaag tamelijk onbestendig. In de loop van de dag ontstaan namelijk regenbuien.

Vanmorgen is het na de nachtelijke buien weer overal droog. Daarbij is geregeld ruimte voor de zon, maar er komen ook lage wolken/mist voor op de bergen. In de loop van de ochtend trekt dit op en groeien deze wolken uit tot stapelwolken. Uiteindelijk volgen hier weer buien uit, dit kunnen later vandaag pittige buien zijn. Zo is lokaal wateroverlast en ook onweer mogelijk. Voor de buien uit wordt het nog 14 tot 19 graden.

Vanavond en ook komende nacht valt geruime tijd buiige regen. Uiteindelijk wordt het iets droger, zeker in Karinthie.

Morgen is er eerst veel bewolking en valt er van tijd tot tijd wat lichte regen of buiige regen. Later wordt het droger en tijdens de middag breekt af en toe het wolkendek. Bij weinig wind wordt het maximaal 14 tot 17 graden.

Donderdag komt Oostenrijk onder invloed van een hogedrukgebied te liggen. De zon breekt geregeld door en het blijft droog. Ook de dagen daarna laten een sterke weersverbetering zien. Uiteindelijk stijgt het kwik naar dagelijks 20 tot 25 graden.

Jeroen Elferink

Snowworld Banner 1250 900

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×