Onbestendig op hoogte sneeuw en zondag zon

Seeboden am Millstättersee

Seeboden am Millstättersee gistermiddag in de regen …

Onbestendig op hoogte sneeuw en zondag zon

Gisteren waren we een dagje naar Karinthië gegaan. We gingen op bezoek bij Seeboden am Millstätersee en dan hebben wij voor de route gekozen via de Felbertauernstrasse. Wat een geweldige mooie route is dat. Daar hebben we beelden van.

Op de terugweg in de avond gingen we dezelfde route terug en op 600 meter kwam er al sneeuw baar beneden. Een stukje verder op namen we dit op.

Sneeuw is er dus weer vannacht in de bergen gevallen. Maar hoe gaat het er van daag uitzien?

Vrijdag is het vaak bewolkt en het regent. Zwaartepunt ligt langs de noordelijke Alpen.  De sneeuwgrens ligt meestal tussen de 1000 en 1400 meter, in Obersteiermark en Niederösterreich kan dit wat lager uitpakken. In het zuiden blijft het overdag steeds vaker droog, maar alleen in Oost-Tirol en Oberkärnten komt de zon er een beetje bij. In het oosten en op de bergen staat een stevige noordwestenwind. De temperaturen komen niet boven de 3 tot 11 graden, op 2000 meter hoogte is het min 4 tot 0 graden.

Zaterdag weer veel bewolking, daarnaast aan de noordkant van de Alpen en in het oosten af ​​en toe wat regen, boven 900 tot 1400 meter lichte tot matige sneeuwval. In het zuiden overwegend droog, wel eerst wat mist maar de zon komt er ook bij. In Vorarlberg kan de zon ook zeker tevoorschijn komen. In het oosten staat een stevige wind van west naar noordwest. In de namiddag is het 4 voor 11 graden, in het zuiden tot 13 graden. Op  2000 meter is het min 3 graden.

Zondag, over het algemeen krijgen we meer zon op zondag. In het zuiden en westen wordt het steeds zonniger nadat de mist hier en daar is opgetrokken. Van het Unterinntal via het Salzkammergut naar het Wienerwald overwegend bewolkt en een paar buien, maar ook hier gaat het opklaren. In het noorden en oosten waait een lekker windje van west naar noordwest. De maximale waarden gaan naar 6 tot 14 graden.

Naar de nieuwe week kijken we morgen weer en de vraag is…. blijft het onbestendig?

Oostenrijk 16 oktober 2020

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht