Onbestendig weekend met kans op onweer

Onweer opkomst in Brixen im Thale

Gistermiddag kwam de bewolking, onweer en regen opzetten in Brixen im Thale

Onbestendig weekend met kans op onweer

ZATERDAG:

Het is uitermate wisselvallig. Zo mooi als de afgelopen paar dagen is het helaas niet meer. Geen “badewetter” meer helaas. In plaats daarvan overheerst de neerslag. Met name in het westen kan het soms stevig door regenen. Een storing die eerder deze week over Nederland trok is richting de Alpen gekoerst en dat zorgt voor onbestendigheid. De temperaturen liggen een stuk lager dan de afgelopen dagen. Het fraaiste weer vinden we in het zuidoosten. Daar kan het dan ook plaatselijk nog 30°c worden maar in de rest van het land wordt dat bij lange na niet meer gehaald. In het westen is het vaak met 20°c wel gedaan. In buien kan het vaak nog koeler zijn. De wind is krachtig en komt uit het (noord)oosten. Op 1500 meter in de vrije atmosfeer is het zo’n 15°c. Dus ga je de bergen in, neem dan je maatregelen.

ZONDAG:

Morgen is het wel iets beter. De regen trekt weg maar er blijven nog wel buien voorkomen. En met buien weet je nooit waar ze precies ontstaan. Het zwaartepunt ligt wel aan de zuidkant van de Alpenboog en met name is het in het westen wederom vrij onbestendig.  Door de thermiek van de bergen vormen zich toch steeds wat vaker (onweers)buien. De temperaturen liggen nog een beetje lager dan op zaterdag. De hoogste waarden vinden we wederom in het oosten en zuidoosten. De wind blijft z’n best doen en komt nog steeds uit noordoostelijke richtingen. Op 2000 meter is het slechts 10°c. De maxima liggen rond de 20°c en 27°c. Het warmst is het opnieuw in de oostelijke delen van Oostenrijk.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

De komende dagen blijft het een beetje onbestendig. Zo nu en dan kan er een bui vallen en echt loeiend heet zomerweer zit er voorlopig (nog) niet in. De temperaturen lopen heel langzaam wel iets op en in het oosten van Oostenrijk is op dinsdag de 30° alweer in zicht. Door het uitblijven van stevige hogedruk is de kans op een bui elke dag aanwezig. Pas na woensdag neemt het neerslag signaal iets af. Ga je de bergen in, zorg dan dat je voorbereid moet zijn op wat nattigheid. Samengevat kun je zeggen dat de Oostenrijkers en de vakantiegangers in Oostenrijk een Hollands zomertje tegemoet kunnen zien de komende dagen.

Fijn weekend!

Ronaldo

Cityhouse Flipside Groot Banner

Chalet.nl grote banner 900-600

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...