Onderzoek angst voor rijden in sneeuw

Sneeuwkettingen sneeuwkettingenwinkel.nl

Wintersport Onderzoek angst voor rijden in sneeuw. Aankomend weekend begint de voorjaarsvakantie regio noord, dat betekent voor veel Nederlanders tijd voor de wintersport. De komende twee weken kan het druk zijn op de wegen richting de Alpen, met name tijdens de wisseldagen op de zaterdag.

De onafhankelijke vergelijkingssite Autoverzekering.nl heeft een onderzoek uitgevoerd in samenwerking met Multiscope onder 1.002 automobilisten. Hier kwam uit dat 44% van de automobilisten het eng vind om te rijden tijdens sneeuw of ijzel. Vooral vrouwen (62%) zijn angstiger ten opzichte van de man (26%). Ook blijkt dat slechts de helft van de Nederlanders wisselt naar de winterband als het weer slechter wordt en de temperatuur daalt tot onder de 7ºC. Het is in Nederland overigens niet verplicht maar ga je op wintersport is dat een ander verhaal. Ruim 86 procent zegt zich bewust te zijn van deze regels in andere landen. Ook weet 90 procent dat het in sommige EU-landen verplicht is om sneeuwkettingen aan boord te hebben op weg naar een winterse bestemming.

“Wij merken dat veel mensen vragen hebben over verkeersregels en vereisten in het buitenland. De Nederlandse regels kent iedereen, maar regels in het buitenland zijn een ander verhaal. Men riskeert flinke boetes of kans op ongelukken als je hier niet goed op voorbereid bent. Neem de tijd om de regels te checken voordat je op wintersport gaat met de auto”. Aldus Frederik van der Veen, CEO bij Autoverzekering.nl.

Jongeren vs ouderen

De vakantie begint al thuis wordt vaak gezegd, en vooral rijden richting je wintersportbestemming kan zeer vermoeiend zijn. Zeker met winterse omstandigheden of in de nacht rijden. Uit onderzoek blijkt dat 15% van de automobilisten vermoeiend achter het stuur kruipt, daarvan rijdt 27% van de jongvolwassenen tot 34 jaar vermoeid achter het stuur. De 50-plussers daar in tegen stapt maar 5% vermoeid achter het stuur. Ook probeert 42% het rijden met slecht weer te vermijden.

Goed voorbereid

Toch gaan wij Nederlanders goed voorbereid richting de sneeuw, 85% checkt eerst alle regels voordat men vertrekt. Ondanks dat heeft 16% wel eens een bekeuring gehad in het buitenland, iets wat volgens velen toch wel onverwacht komt. Volgens het onderzoek zegt 81% een boete te verwachten als zij de regels overtreden in het buitenland.

Meer informatie over drukte en files zie hier.

Bron: Autoverzekering.nl mailing

SneeuwkettingenWinkel Banner Groot

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

1 reactie

  1. E. Magnin schreef:

    Beetje jammer dat er in dit artikel onjuiste informatie wordt gegeven met betrekking tot de verplichte veiligheidsuitrusting in je auto.
    Veelal zijn de genoemde artikelen NIET verplicht voor auto’s met een buitenlands kenteken.
    Of het verstandig is om deze artikelen mee te nemen, ik vind van wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht