Ongekend warm aprilweekend

(foto: Albert Thibaudier via Infoplaza)

Ongekend warm aprilweekend

Het is vandaag en ook morgen nog volop zonnig en ronduit warm in Oostenrijk. De temperatuur gaat vandaag nog wat verder omhoog en daarmee is het een ongekend warm aprilweekend.

Vandaag schijnt van opkomst tot ondergang de zon uitbundig, slechts af en toe trekken er velden met hoge sluierwolken en wat saharastof over. Daardoor kan het kwik hard oplopen, rond het middaguur ligt de temperatuur al veelal tussen 20 en 25 graden. Uiteindelijk komen de kwikstanden uit tussen 27 en 30 graden. Je leest het goed, 30 graden. Ongekend warm voor begin april, het wordt een nieuw record. Ook hoog in de bergen is het warm, op 2000 meter is het ongeveer 16 tot 19 graden boven nul. Kortom skiën op bijvoorbeeld de gletsjers zal ook niet optimaal gaan.

Vanavond als de zon ondergaat koelt het geleidelijk af, in de hogere dalen komt het kwik alweer snel onder 15 graden uit.

Morgen gaat de aprilzomer verder, opnieuw is er veel ruimte voor de zon. Het kwik stijgt naar 27 tot lokaal 31 graden. Later op de dag vormen een paar stapelwolken, tegen de avond ontstaat verspreid een felle onweersbui in de warme zomerlucht.

Dinsdag volgt echter een (tijdelijke) omslag. De weermodellen worstelen nog met de snelheid waarmee de omslag volgt, mogelijk is het al regenachtig tijdens de ochtend. Maar er zijn ook opties voor nog lang zonnig en warm weer. Als de omslag dan later op de dag volgt zijn pittige onweersbuien mogelijk. Hoe dan ook volgt afkoeling.

Woensdag is het met maximaal 12 tot 16 graden weer een heel stuk frisser. Daarbij zijn enkele buien mogelijk. Maar vanaf donderdag gaat de temperatuur opnieuw de lift in… De aprilzomer komt tijdens het weekend nogmaals terug, maar wel minder extreem.

Jeroen Elferink

Van Beeck tenten

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×