Ongevaccineerden kunnen niet op Wintersport naar Oostenrijk

Westendorf topfoto

Ongevaccineerden kunnen niet op Wintersport naar Oostenrijk

Gisteravond is er weer een persconferentie geweest van de Bundeskanler van Oostenrijk. Dit keer geen Sebastian Kurz meer (afgetreden) maar Alexander Schallenberg. De Bundeskanzler maakte bekend dat er vanaf as maandag in Oostenrijk geen 3G meer geldt maar dat men zich gaat houden aan 2G.

Dit betekent dat alleen nog mensen die Genezen zijn of Gevaccineerd wel naar een restaurant, hotel, skilift, piste etc kunnen gaan. Het doek valt daarmee voor ongevaccineerden die op wintersport zouden gaan. Oostenrijk neemt deze maatregel omdat de cijfers flink omhoog zijn gegaan en de IC’s echt overbevolkt zouden gaan raken (volgens prognoses)

We begrijpen dat dit voor de groep ongevaccineerden geen goed nieuws is. Wij nemen hier ook geen stelling in. Het enige dat we zien is dat Oostenrijk er alles aan doet om het wintersportseizoen gewoon doorgang kan vinden. Hier hangt vreselijk veel van af als we naar de banen in de toerisme industrie kijken. Nog steeds is er een wintersportseizoen. Van een lockdown is geen sprake.

Het nieuws blijven we de komende tijd zeker volgen alhoewel we in deze periode het liefst alleen maar over voorpret willen berichten. Maar informatie over dit onderwerp is natuurlijk ook nodig. Een ieder wil natuurlijk wel weten wat er zoal gebeurd.

We hebben een Liveblog over Corona. Alles staat daar vermeld als je wat wil nalezen.

Ps natuurlijk hebben we zelf ook nog wel wat vragen. Één van de vragen is: als de scenario’s weer terug kunnen naar scenario 1 of 2, gaat Oostenrijk dan ook weer terug naar 3G. Geen idee wat het antwoordt is. Wij denken dat Oostenrijk voorlopig deze maatregel gaat invoeren en het zou maar zo het hele winterseizoen kunnen duren.

Ook in de media RTL

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht