Tragisch ongeval in Langenfeld Ötztal

Tragisch ongeval in Langenfeld Ötztal

Rotslawine

foto @zoom.tirol

Tragisch ongeval in Langenfeld Ötztal, een tragisch ongeval afgelopen zondagmiddag in Langenfeld. Langenfeld ligt tussen Öetz en Sölden in. Een 57-jarige en een 55-jarige vrouw werden gedood op een wandeltocht.

Op zondagmiddag donderde tegen 16:30 een enorme hoeveelheid stenen van de berg af. Wat niemand op dat moment had kunnen vermoeden: Twee wandelaars werden geraakt door deze stenen. Precies in de baan van de stenen waren de 2 wandelaars onderweg naar boven. Er was geen ontkomen aan.

Rotslawine

foto @zoom.tirol

In de avond werd de politie in kennis gesteld dat twee mensen van de lokale bevolking vermist waren  De auto was al snel gevonden bij het beginpunt van hun wandeltocht. Een grootschalige zoektocht werd gestart. Uiteindelijk heeft de Bergrettung (helikopter) een lichaam van een wandelaar gevonden en later werd ook het 2e slachtoffer gevonden.

Waarom en hoe dit allemaal gebeurd kon zijn is op het moment gissen. Maandag kon er amper onderzoek gedaan worden omdat de bergen in de wolken hingen. Het heeft de afgelopen dagen wel flink geregend en of dit uiteindelijk de reden is dat moet men nog onderzoeken. Ook staat de omgeving wel bekend erom dat er stenen en gedeeltes van rotsen naar beneden komen.

RIP.

Tiroler Tageszeitung

Langenfeld

Alpen Reizen

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...