Onstabiel met buien

noodweer innsbruck eigen foto jeroen 2020
Onstabiel met buien

Na een prachtige dinsdag, in tenminste het noorden van Oostenrijk, is het vanaf vandaag overal weer minder mooi. Het is onstabiel weer met in de loop van de dag regionaal een paar buien. Morgen volgt op meer plaatsen nattigheid.

Vanmorgen overheerst de bewolking in een groot deel van Oostenrijk, uit de bewolking valt in de zuidelijke delen soms al wat regen. De meeste kans op zon is weggelegd voor het noorden en oosten. In de loop van de dag ontstaan stapelwolken in Vorarlberg en Zuid-Duitsland. Hier zullen zware buien tot ontwikkeling komen. Mogelijk krijgen delen van Tirol en Salzburg ook met deze buien te maken. Aan de zuidkant blijft het druilerig weer. Het wordt maximaal 16 graden in de regen tot 25 graden met nog een beetje zon.

Vanavond lossen de buien geleidelijk op en de nacht verloopt droog m.u.v. Karinthië en Stiermarken. Hier blijven buien vallen.

Morgen start op veel plaatsen droog met af en toe ruimte voor de zon. De lucht is onstabiel van opbouw en razendsnel ontstaan stapelwolken. Vanaf de tweede middaghelft ontstaan dan enkele felle regen- en onweersbuien. Op sommige plaatsen bestaat kans op wateroverlast. Het wordt maximaal 20 tot 24 graden, in de omgeving van Lienz blijft het beduidend koeler.

Vrijdag is het een stuk koeler weer met meer bewolking. Af en toe valt wat regen en de temperatuur blijft met 14 tot 17 graden merkbaar achter.

Vanaf zaterdag gaat de temperatuur weer in de lift, het wordt vaak 21 tot 26 graden. Dagelijks leeft de buiigheid op, soms kan ook onweer voorkomen. Stabiel zomerweer zit voorlopig nog niet in de verwachting.

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×