Onstabiel maar warm zomerweer

De hitte is gisteren door flinke onweersbuien naar het Oost-Europa verdreven. Tijdens deze buien kwam het tot hagel, windstoten en soms veel onweersontladingen. Vandaag zitten we in de koelere lucht.

Maar bestendig is het weer niet. Deze ochtend liggen er verspreid over Oostenrijk buiengebieden. Deze buien zijn gekoppeld aan het koufront dat momenteel boven Oostenrijk ligt. Alleen ten zuiden van de Alpenhoofdkam is het nog langere tijd zonnig. Hier stijgt de temperatuur vandaag nog naar een hete 28 tot 30 graden. Maar elders is het met 23 tot 27 graden toch wat koeler.

Vanmiddag verspreiden de onweersbuien zich verder oost en zuidwaarts. Opnieuw is er veel overlast mogelijk. In het westen volgen in de loop van de dag opklaringen en stabiliseert de atmosfeer zich. De invloed van het nabijgelegen hogedrukgebied wordt hier merkbaar.

Morgen volgt een relatief rustige dag met prettig zomerweer. Het hogedrukgebied dat vandaag nog boven Frankrijk lag, maar doorgetrokken is richting Denemarken, oefent ook zijn invloed uit op Oostenrijk. Het is kalm met veel zon en aangename temperaturen tussen de 26 en 29 graden. In de middag kan een enkele stapelwolk uitgroeien tot een bui. Daarbij is de kans op onweer niet heel groot.

Dinsdag wordt de lucht opnieuw flink warmer maar ook onstabieler. In de middag zullen op uitgebreide schaal onweersbuien ontstaan.

De rest van de week blijft het flink warm en soms zelfs zwoel. Maar stabiel zomerweer is ver te zoeken. Dagelijks ontstaan er verspreid over Oostenrijk enkele zware onweersbuien. Grootschalige trendveranderingen zijn er nog eventjes niet.

Jeroen Elferink

Golfclub Kitzbüheleralpen Westendorf

Mesnerwirt Westendorf Zomer

Mesnerwirt Westendorf Winter

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht