Onstabiele atmosfeer zorgt voor wisselvallig weer

Op het eerste gezicht een mooie start van de dag, maar wie goed kijkt ziet flinke cumulus congestus wolken ontstaan boven de bergen. Groeiende buienwolken!

Onstabiele atmosfeer zorgt voor wisselvallig weer

Een onstabiele opbouw van de atmosfeer zorgt deze dagen voor prachtige buienluchten zoals op de foto hierboven. Op het eerste gezicht start de dag vrij vriendelijk met redelijk wat ruimte voor de zon. Maar in de loop van de dag ontstaan flinke stapelwolken, zoals cumulus congestus, die in de middaghelft uitgroeien tot flinke buien. De komende dagen gaat dit nog veel vaker en ook vroeger op de dag gebeuren. Kortom het is vrij wisselvallig weer.


Vanmorgen begint de dag op veel plaatsen nog droog, al valt een vroege bui in het Bregenzerwald of Wienerwald niet uit te sluiten. Net als de voorgaande dagen ontstaan in de loop van de ochtend flinke stapelwolken. Deze stapelwolken groeien vanmiddag vervolgens uit tot enkele pittige buien met lokaal onweer of hagel. Opnieuw zijn de verschillen wel groot, zo lijkt het lange tijd met de buiigheid in Tirol mee te vallen terwijl het in Salzburg en Stiermarken het helemaal los kan gaan. Tussen de buien door is er ook nog ruimte voor de zon, het wordt dan zwoel warm met 20 tot 24 graden.

Vanavond vallen er eerst nog enkele buien, maar de meeste buien lossen halverwege de avond op als de zon ondergaat. De nacht verloopt op veel plaatsen droog.

Morgen zorgt de onstabiele atmosfeer voor meer buien al vroeg op de ochtend. Hoewel de buien minder pittig zijn dan de voorgaande dagen valt er op meer plaatsen neerslag. Ook heeft de zon het een stuk moeilijker bij maximaal 16 tot 20 graden.

Zaterdag wordt de atmosfeer een stukje rustiger en droger, nog altijd ontstaan er enkele buien. Maar de buien hebben een minder pittig karakter. Hierdoor is het weerbeeld al een stuk vriendelijk bij maximaal 15 tot 18 graden.

De zondag verloopt vriendelijk met een mix van wolkenvelden en zon, na het weekend stijgt helaas de buienkans opnieuw. Kortom het blijft wisselvallig.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Cityhouse Flipside Groot Banner

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...